Știri

Două autobuze pline cu oameni au căzut într-un râu. Peste 60 de persoane sunt dispărute în ape

Circa 60 de persoane sunt date dispărute după ce două autobuze pline cu oameni au căzut într-un râu din Nepal. Autoritățile încearcă să le dea de urmă victimelor.

Circa 60 de persoane sunt date dispărute în centrul Nepalului, după ce o alunecare de teren a aruncat două autobuze pline cu oameni într-un râu. Victimele sunt căutate și acum de salvatori.

Două autobuze pline cu oameni au căzut într-un râu din Nepal
Autoritățile au informat că numărul victimelor este în creștere, deși se fac eforturi de depistare a tuturor pasagerilor din autobuze.

„Două autobuze, unul cu 24 de pasageri şi celălalt cu 42, au fost măturate de o alunecare de teren în râul Trishuli”, a declarat pentru AFP Khimananda Bhusal, un responsabil din districtul Chitwan.

Cele două autobuze transportau în total cel puţin 66 de persoane, însă trei pasageri au reuşit să scape înainte ca vehiculele să se prăbuşească în râu şi sunt în prezent trataţi la spital, a precizat el ulterior.

„Nu suntem siguri cu privire la numărul total de persoane, deoarece autobuzele puteau lua alţi (pasageri) pe drum. Nivelul râului a crescut şi nimeni altcineva nu a mai fost găsit”, a adăugat el.

Accidentul a avut loc pe autostrada care leagă oraşele Narayangarh şi Mugling, la circa 100 de kilometri la vest de capitala Kathmandu.

„Vom căuta în toate locurile posibile. Ne vom folosi toate capacităţile pentru căutare şi salvare, în ciuda nivelului apei, a curentului şi a noroiului”, a asigurat Indra Dev Yadav, şeful districtului central Chitwan, unde s-a produs accidentul.

Accidentele mortale sunt relativ frecvente în această ţară himalayană, în principal din cauza stării proaste a drumurilor şi a vehiculelor prost întreţinute. Drumurile sunt mai periculoase în timpul sezonului musonic, când ploile provoacă alunecări de teren şi inundaţii.

Aproximativ 500 de salvatori şi-au reluat sâmbătă căutările la locul incidentului, dar personalul de securitate şi scafandrii au găsit până acum doar o perdea de la una dintre ferestrele unui autobuz şi o pereche de pantaloni, a declarat Khimananda Bhusal, administrator şef adjunct al districtului.

„Şansele de a găsi supravieţuitori sunt reduse, deoarece au trecut peste 30 de ore de când autobuzele au fost aruncate în râu. Nivelul apei a scăzut în această dimineaţă, dar este încă foarte tulbure”, a declarat Bhusal pentru Reuters.

Conform cifrelor guvernamentale, aproape 2.400 de persoane au murit pe drumurile din Nepal în decurs de un an, până în aprilie.

0122
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.