Știri

Apartamentele pe care să NU le cumperi niciodată, indiferent cât de ieftine sunt. Se găsesc mai ales în marile orașe

Pe piața imobiliară există multe capcane la care trebuie să fim cât se poate de atenți pentru a nu avea probleme după ce achiziționăm o casă sau un apartament.

În primul rând, este bine să ne gândim de două ori atunci când prețul este prea bun pentru a fi adevărat. De multe ori, apartamentele cumpărate la prețuri foarte mici ascund probleme care ne vor costa mult mai mult ulterior.

De aceea este recomandat să nu cumpărăm „pe repede înainte”, ci să facem o documentare temeinică înainte.

Bogdan Dinu, specialist în educație financiară, a explicat ce trebuie să știm înainte de a achiziționa o locuință.

Deciziile greșite atunci când vine vorba despre cumpărarea unui apartament pot fi foarte costisitoare. Unele locuințe arată foarte bine și au prețuri accesibile, însă pot ascunde capcane.


Apartamentele construite înainte de 1979 sunt de evitat

Anul construcției reprezintă un detaliu extrem de important. Cei care optează pentru apartamentele aflate în blocuri vechi e bine să le cumpere pe cele construite după anul 1979.

După ce a fost cutremurul din 1977, standardul după care au fost construite blocurile s-a schimbat. Din acest motiv, sunt recomandate apartamentele în blocuri doar după acest an.

„Dacă mergem pe un apartament într-un bloc vechi, ar trebui să ne uităm la anul de construcție, dacă este într-o zonă seismică, cum este în București, de exemplu, unde ar trebui să fie după anul 1979, pentru că deși cutremurul a fost în 1977, normativul P100 de proiectare seismică, construcție din beton armat, a fost modificat și pus în vigoare abia în 1979, deci ne interesează foarte tare să fie după acest an.

Standardul după care s-au construit blocurile după cutremur s-a modificat în 1979, atunci a apărut standardul. Și atunci ar trebui să cumpărăm în blocuri care s-au construit după acel an”, a explicat Bogdan Dinu la Antena 3 CNN.

„În cazul în care cumpărăm de la un dezvoltator care acum construiește, ne interesează ca acel dezvoltator să aibă toate actele în regulă, și să fie solvabil.

Să aibă actele în regulă și pe teren, să nu ne trezim că există cerere de retrocedare, dar și autorizația de construire”, a mai explicat specialistul.

086
Rozalia Despinescu
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.