Știri

Calendar ortodox 29 iulie 2024. Rugăciune puternică pentru întărire în faţa necazurilor

Pe 29 iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mucenic Calinic, un simbol al curajului și al devotamentului față de credință, venerat ca ocrotitor al celor năpăstuiți. Viața și sacrificiul său sunt exemple grăitoare de rezistență și milă, transcenzând vremurile și rămânând un reper spiritual pentru credincioși.

Născut în Cilicia, Sfântul Calinic a trăit în secolul al III-lea. În anul 290, el a fost arestat de păgâni și dus în fața dregătorului Sacerdon. Acesta i-a cerut să renunțe la credința în Hristos, amenințându-l cu torturi cumplite. Calinic a refuzat fără ezitare și a ales să sufere în numele credinței sale, scrie crestinortodox.ro

Pentru a-l pedepsi, persecutorii i-au pus în picioare încălțări de fier cu cuie pe interior și l-au obligat să meargă până în cetatea Gangra. În mod miraculos, sfântul a îndurat chinurile, mergând fără să arate durere. Pe drumul spre execuție, însetat fiind, s-a rugat, iar Dumnezeu i-a dăruit apă izvorâtă dintr-o stâncă. Acest izvor a continuat să dăruiască apă de atunci.

În cele din urmă, Calinic a fost aruncat în foc, unde și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Călăii săi au descoperit cu uimire că trupul său rămăsese neatins de flăcări.

Calendar ortodox 29 iulie 2024. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Mucenic Calinic

Mucenicul Tău, Doamne, Calinic, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin!

078
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.