Știri

Ce propunere i-a făcut Ion Țiriac lui David Popovici și ce cadou i-a oferit

Ion Țiriac, fost jucător de tenis și om de afaceri, i-a făcut o propunere interesantă lui David Popovici după victoria sa la Jocurile Olimpice de la Paris. Popovici, campion olimpic la înot, a fost invitat de Țiriac să se antreneze în Statele Unite, însă sportivul a refuzat oferta, alegând să rămână în România și să-și continue studiile liceale. Decizia sa a fost influențată de relația specială cu antrenorul său și dorința de a nu întrerupe progresul său în țară.

Ion Țiriac a observat potențialul uriaș al lui David Popovici și i-a propus să se antreneze în Statele Unite, unde ar fi beneficiat de facilități și antrenori de top. Propunerea, venită în 2021, a fost însă refuzată de Popovici. Într-un interviu recent, Țiriac a explicat: „Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze. Pentru că mai are doi ani de liceu.’”

Popovici a preferat să rămână în România, unde a continuat să se pregătească sub îndrumarea antrenorului său de lungă durată. Această decizie a fost fundamentată pe relația puternică și încrederea reciprocă dintre sportiv și antrenor, elemente pe care Popovici le consideră esențiale pentru succesul său. „Antrenorul meu și echipa mea sunt cei cu care am crescut și cu care colaborez excelent. Nu am vrut să renunț la această chimie unică,” a explicat Popovici.

Ion Țiriac i-a făcut un cadou uriaș lui David Popovici, la doar câteva ore după ce a devenit campion olimpic. Anunțul momentului

Alexandru Ion Ţiriac este cel care a făcut anunţul că Fundaţia Ţiriac va face cadou câte o limuzină de lux pentru fiecare român prezent la Jocurile Olimpice care îşi va trece în cont o medalie de aur.

Ion Țiriac i-a făcut un cadou uriaș lui David Popovici, la doar câteva ore după ce a devenit campion olimpic
Cadoul reprezintă o limuzină electrică, Hyundai Ioniq 5, al cărei preţ este de aproximativ 50.000 de euro. Acesta este cadoul făcut de miliardarul român pentru cei mai buni sportivi din Team Romania.

„Ca un gest de apreciere şi mândrie, Fundaţia Ţiriac propune un premiu prin care să îi răsplătească pe cei consideraţi comori locale. Munca lor şi mândria pe care ne-au adus-o tuturor românilor sunt uriaşe.

Fiecare dintre sportivii care vor câştiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice va primi ultimul model de lumizină Hyundai Ioniq 5″, e anunţul făcut de Alexandru Ion Ţiriac, pe Instagram.

Ion Ţiriac s-a înclinat în faţa lui David Popovici, după medalia de aur cucerită de sportivul român, la Jocurile Olimpice. Fostul tenismen a declarat că înotătorul şi-a făcut datoria la Jocurile Olimpice de la Paris, „aşa cum nu a promis, dar aşa cum speram toţi”.

Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1:44.72, fiind mai rapid cu două sutimi decât Matt Richards (1:44.74).

„Nu poţi să ai întotdeauna ghinion. Două sutimi este extraordinar de puţin (n.r. – diferenţa dintre David Popovici şi ocupantul locului 2, britanicul Matthew Richards), însă băiatul şi-a făcut datoria aşa cum n-a promis, dar aşa cum speram toţi. O medalie de aur este o medalie de aur. Hai să fim fericiţi şi să vedem poimâine ce se întâmplă. Apoi să vedem ce se întâmplă la canotaj. Poate vedem şi o surpriză pe la atletism şi aşa mai departe”, a spus Ţiriac, care a urmărit din tribune cursa lui Popovici.

David Popovici va lupta şi pentru medalia de aur de la 100 m liber, unde a ajuns deja în faza semifinalelor.

097
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.