Știri

Angajații de la privat ar primi un nou tip de tichete. La ce le pot folosi și ce valoare au

Noile tichete vor avea valoarea de 15 lei și vor fi folosite pentru a remunera persoanele care oferă ajutor în gospodărie, potrivit evz.ro Proiectul de lege le oferă angajatorilor accesul la un cadru legal clarificat pentru achiziționarea tichetelor destinate activităților casnice.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut public un proiect de Ordin elaborat de ministrul Simona Bucura Oprescu, care introduce un model de contract destinat angajatorilor pentru achiziționarea tichetelor de activități casnice prin intermediul agențiilor de ocupare a forței de muncă. Noile vouchere pot fi oferite angajaților ca beneficiu extrasalarial, potrivit comunicatului emis de Ministerul Muncii.

Potrivit documentului, angajatorii vor trebui să încheie o convenție cu agențiile de ocupare a forței de muncă din zona lor, ceea ce le va permite să achiziționeze tichete casnice. Noile vouchere vor disponibile atât în format electronic, cât și pe suport de hârtie.

Ce trebuie să facă angajatorii pentru a oferi acest tip de tichet

Angajatorii interesați să utilizeze acest sistem sunt obligați trebuie să respecte câteva reguli, printre care achitarea contravalorii tichetelor către agenție, completarea datelor personale ale angajaților pe tichetele emise și distribuirea acestora doar către salariații eligibili.

Procesul este gestionat electronic prin intermediul platformei tichete.anofm.ro. Pe această pltformă, angajatorii pot urmări statusul contractului și pot introduce informațiile necesare pentru emiterea tichetelor.

În fiecare lună, angajatorii sunt nevoiți să furnizeze o listă cu angajații beneficiari. În acest fel, va putea fi asigurată o distribuție corectă a tichetelor. La rândul lor, angajații vor trebui să aibă cont pe platformă pentru a putea accesa și utiliza tichetele primite.

070
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.