Știri

Monica Tatoiu a dezvăluit cu câți bani i-a crescut pensia după recalculare. Ce sumă va primi de la stat fosta profesoară de matematică în acest moment

Monica Tatoiu, cunoscută pentru activitatea sa antreprenorială și pentru implicarea frecventă în emisiuni de televiziune, a dezvăluit recent că pensia sa va crește semnificativ după recalcularea recentă, conform noilor reglementări. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, fosta directoare Oriflame România a explicat detalii despre creșterea pensiei sale și despre cum această schimbare îi va afecta pe alți pensionari din România, în special pe cei care au lucrat în condiții dificile.

Monica Tatoiu, care până acum primea o pensie impresionantă de 22.000 de lei lunar, a anunțat că, în urma recalculării, va primi un supliment de 4.000 de lei, ajungând astfel la un total de 26.000 de lei pe lună. Această creștere considerabilă reflectă contribuțiile substanțiale pe care le-a făcut de-a lungul anilor, dar și modul în care noile reglementări afectează pensionarii din România. „Am 337 de puncte. Mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei”, a declarat Monica Tatoiu pentru FANATIK, subliniind astfel impactul recalculării asupra situației sale financiare.

Soțul ei, Victor, de profesie inginer IT, va beneficia și el de o creștere a pensiei, deși suma adăugată este considerabil mai mică în comparație cu cea a soției sale. Victor va primi un plus de 500 de lei la pensie, însă această creștere îl va aduce peste pragul de 2.000 de lei, ceea ce înseamnă că va fi supus impozitării. Acest aspect a fost deja anunțat de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, și face parte din noile reglementări fiscale pentru pensionarii care depășesc anumite praguri de venit.

În interviul acordat pentru FANATIK, Monica Tatoiu a exprimat îngrijorarea cu privire la efectele pe care noile modificări legislative le vor avea asupra altor categorii de pensionari, în special asupra celor care au lucrat în condiții dificile, cum ar fi minerii. Ea a menționat că „Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele de muncă. Minerii au beneficiat de un indice de corecție care îi avantaja. Acest indice de corecție a dispărut”, subliniind astfel impactul negativ asupra acestei categorii de muncitori.

De asemenea, Monica Tatoiu a adus în discuție și posibilele probleme legate de erorile în introducerea datelor la unele case de pensii, care ar fi dus la dispariția unor puncte de contributivitate. Ea a subliniat gravitatea situației, numind acest lucru „caz penal” și exprimându-și nemulțumirea față de lipsa de răspunsuri clare din partea autorităților. „Când am întrebat ministrul câte puncte de contributivitate au fost în sistem până la 31 august și câte vor fi după, nu a putut să spună sau s-au eschivat”, a declarat Tatoiu pentru FANATIK, subliniind astfel lipsa de transparență în ceea ce privește gestionarea fondurilor de pensii.

În final, Monica Tatoiu a făcut o previziune sumbră cu privire la viitorul sistemului de pensii din România și din lume. Ea a avertizat că generația tânără, cea care are acum în jur de 30 de ani, nu va putea trăi din pensie peste 40 de ani. „Sunt probleme cu sistemul de pensii în toată lumea. Generația care are cum 30 de ani nu va putea trăi din pensie peste 40 de ani”, a declarat ea pentru FANATIK, exprimând astfel îngrijorarea față de sustenabilitatea pe termen lung a sistemelor de pensii la nivel global.

077
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.