Știri

La ce temperatură ar trebui să treci la cauciucuri de iarnă

Producătorii de anvelope au conceput cauciucuri speciale pentru fiecare sezon, în funcție de temperaturile maxime sau minime la care se poate ajunge la un moment dat. Astfel au apărut anvelopele de vară și cauciucurile de iarnă. Din cauza incidentelor în trafic, autoritățile au venit și cu sancțiuni pentru șoferi pentru a-i determina pe aceștia să folosească anvelope corespunzătoare vremii.

Anvelopele de vară sunt confecționate dintr-un cauciuc mai dur, care la temperaturi înalte se înmoaie. Asta le face să se lipească mult mai bine de asfalt în zilele toride, când asfaltul este încins, când temperatura șoselei poate depăși 50-60 de grade Celsius.

Cauciucurile de iarnă, în schimb, sunt confecționate dintr-un cauciuc mai moale, care își păstrează elasticitatea la temperaturi reduse. Cauciucurile de iarnă sunt optime pentru drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Dacă pe asfaltul rece devin extrem de rigide, vara nu asigură o aderență foarte bună.

019
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.