Știri

Doliu in lumea artistica din Romania. „Maestrul naiului” a murit subit

Doliu in lumea muzicii populare, dupa ce Cristian Rimbu, cunoscut drept „maestrul naiului”, a incetat din viata in mod neasteptat la doar 49 de ani, in urma unui infarct.

Cristian Rimbu nu era doar un simplu muzician, ci un adevarat artist al naiului, un vizionar care a transformat acest instrument intr-o adevarata opera de arta. El nu doar ca stapanea tehnica interpretarii cu o precizie desavarsita, dar intelegea si complexitatea constructiei instrumentului, o abilitate pe care o transmitea cu o pasiune imensa.

Anul trecut, unul dintre naiurile create de el a ajuns in mainile celebrului Gheorghe Zamfir, un simbol international al acestui instrument, fapt ce a consolidat reputatia lui Cristian in lumea muzicala, relateaza AZnews.ro.

„Am transformat aceasta meserie in arta. Este un proces foarte dificil, implicand multa matematica pentru a construi un nai”, a declarat el intr-un interviu, subliniind dificultatea si rafinamentul acestui mestesug. Rimbu considera ca doar cei cu o intelegere profunda a muzicii si a subtilitatilor sale pot crea un nai de inalta calitate, depasind cu mult simpla asamblare a tuburilor.

Pe langa talentul sau deosebit in muzica, Cristian Rimbu era si un sculptor de renume, lasand in urma lucrari de mare valoare artistica. A realizat sculpturi din lemn, inclusiv usi si alte obiecte pentru diverse biserici, contribuind astfel la frumusetea unor lacasuri de cult. Munca sa va ramane o marturie a pasiunii si maiestriei sale.

Plecarea sa prematura lasa un gol imens atat in inimile celor care l-au cunoscut, cat si in cultura judetului Botosani, care a pierdut un artist cu o viziune rara si o profunzime artistica remarcabila.

038
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.