Știri

Când pică Paștele în 2025 și câte zile libere se vor acorda, total neașteptat. Data a fost stabilită

În anul 2025, catolicii și ortodocșii vor sărbători Paștele împreună pentru prima dată în ultimii opt ani, sărbătoarea având loc duminică, 20 aprilie. Această coincidență în calendar este relativ rară, petrecându-se doar o dată la câțiva ani.

Vacanța de Paște 2025 pentru elevi va dura o săptămână

Elevii vor beneficia de o vacanță de o săptămână în perioada Paștelui din 2025, care va avea loc între 18 și 27 aprilie. Aceștia se vor întoarce la școală pe 28 aprilie, conform calendarului școlar pentru anul 2024-2025, publicat pe edupedu.ro.

Această vacanță mai scurtă reprezintă o schimbare față de anii precedenți, când vacanța de Paște era mai lungă, de obicei extinzându-se până la două săptămâni.

Decizia de a reduce durata vacanței a fost luată de Ministerul Educației, cu scopul de a echilibra structura anului școlar și a minimiza pierderile de ore din semestrul al doilea. Scopul principal este de a asigura un proces educațional mai eficient și de a evita necesitatea recuperării orelor după vacanță.

Anul școlar 2024-2025 a început pe 9 septembrie 2024 și se va încheia pe 20 iunie 2025. Este împărțit în cinci module de învățare, alternând cu perioade de vacanță. Prima vacanță este cea de toamnă, între 26 octombrie și 3 noiembrie.

Vacanța de iarnă va avea loc între 21 decembrie și 5 ianuarie. Vacanța de primăvară este programată între 18 și 27 aprilie 2025, iar vacanța de vară începe pe 21 iunie.

Zile libere pentru angajați de Paște în 2025
Pentru angajați, sărbătoarea Paștelui din 2025 aduce două zile libere legale. Deși Paștele va fi celebrat pe 20 aprilie, o duminică, salariații vor beneficia de liber în Vinerea Mare, pe 18 aprilie, și în a doua zi de Paște, luni, 21 aprilie.

Totuși, anumite categorii de angajați, în special cei care lucrează în sectoare esențiale, precum sănătatea, transporturile sau serviciile de urgență, nu vor putea profita de aceste zile libere.

Conform legislației muncii, aceștia vor fi compensați fie prin plată suplimentară, fie prin acordarea de zile libere la o dată ulterioară.

016
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.