Știri

Una dintre cele mai mari actrițe ale lumii a murit

Actrița Maggie Smith, cunoscută pentru filmele Harry Potter și Downton Abbey, a murit la vârsta de 89 de ani, a anunțat familia sa, potrivit BBC.

Maggie Smith, considerată una dintre cele mai importante actrițe britanice ale unei generații, alături de Vanessa Redgrave și Judi Dench, a murit vineri, la 89 de ani.

Fiii ei, Toby Stephens și Chris Larkin, au declarat: „Cu mare tristețe trebuie să anunțăm moartea lui Dame Maggie Smith. Ea a murit pașnic în spital în această dimineață, vineri, 27 septembrie. Lasă în urmă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare”.

„Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi minunatului personal de la Spitalul Chelsea și Westminster pentru îngrijirea și amabilitatea lor neobosită în timpul ultimelor ei zile. Vă mulțumim pentru toate mesajele amabile și sprijinul acordat și vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment”, au mai spus cei doi.

În lunga sa carieră care a început pe scena teatrului în anii 1950, Smith a reușit să câștige două premii Oscar, patru premii Emmy, dar și un Tony.

Pentru mulți fani mai tineri, ea este cunoscută ca profesoara Minerva McGonagall în toate cele șapte filme „Harry Potter”, precum și ca Violet Crawley în serialul de succes „Downton Abbey”.

Prima ei nominalizare la Oscar a fost pentru rolul ei Desdemona în „Othello”, alături de Laurence Olivier, în 1965, înainte de a câștiga Oscarul pentru rolul ei de profesoară de la Edinburgh în filmul din 1969 „The Prime of Miss Jean Brodie”.

Ea a câștigat cel de-al doilea Oscar pentru rolul secundar în comedia din 1978 „California Suite”, un spectacol care l-a determinat pe Michael Caine să spună: „Maggie nu doar a furat filmul, ea a comis un mare jaf”.

02
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.