Știri

Bucătăresele din Dobrogea dezvăluie rețeta celui mai gustos pilaf. Ingredientul secret care îl face extrem cremos

În România comunistă, mâncarea de pilaf era unul dintre felurile de bază, pentru că se gătea ușor, cu puține ingrediente. Chiar și în ziua de azi, unii îl consideră un fel extrem de gustos, iar dacă vrei să fie cremos, trebuie să folosești un ingredient dezvăluit de bucătăresele din Dobrogea.

Pilaf cu ciuperci, cu legume sau chiar cu carne, poate deveni mâncare preferată, dacă nu este deja. Pentru un plus de savoare și de originalitate, putem apela la trucurile folosite de gospodinele din Dobrogea, atunci când îl pregătesc.

Ingredientul secret din mâncarea de pilaf
Rețeta este una foarte simplă, însă pentru un gust mai bun, în Dobrogea se adaugă puțină grăsime de pasăre, în apă! Aceasta oferă o aromă mai intensă pilafului, iar orezul nu se mai lipește. Practic, putem pune orezul la fiert direct în apa în care au fiert carnea și legumele.

Mod de preparare

Vom tăia legumele și le vom căli într-o oală, alături de unt și puțin ulei, până când sunt aurii. Acum, putem adăuga și condimente precum piper, sare și cuișoare, iar amestecul este lăsat câteva minute, pentru ca aroma să devină intensă.

După, vom pune și orezul, care trebuie amestecat bine. Peste el vom turna și supa fierbinte, care ar trebuie să fie de 2,5 sau chiar și de 3 ori mai multă față de cantitatea de orez. Totul trebuie acoperit cu un capac și lăsat la foc mic, până când lichidul este absorbit.

La sfârșit, când e gata, vom lăsa orezul acoperit vreme de 10-15 minute, apoi poate fi aerisit cu o furculiță.

Noul tip de orez cu indice glicemic scăzut
Oamenii de știință de la Institutul Internațional de Cercetare a Orezului (IRRI) din orașul filipinez Los Banos au folosit cea mai mare bancă de gene de orez din lume și, alături de experți de la Universitatea din California, Institutul Max Planck de Fiziologie Moleculară a Plantelor din Germania și Centrul de Biologie a Sistemelor de Plante din Bulgaria au analizat 380 de mostre de semințe pe parcursul a 10 ani pentru a identifica gene și markeri cu un indice glicemic mai scăzut și un conținut mai mare de proteine, potrivit The Guardian.

După ce cercetătorii au efectuat analize, s-a creat o variantă de orez mai sănătoasă, comparativ cu cele existente pe piață deja. Inițiativa a venit ținându-se cont de cifrele îngrijorătoare ale diabeticilor din Asia: peste 60%.

„Ne-am gândit că dacă am putea veni cu o dietă cu proprietăți cu indice glicemic scăzut [și] aceasta ar putea fi considerată mai sănătoasă, nu numai pentru acei subiecți care sunt diabetici și pre-diabetici, atunci ar putea fi o intervenție foarte bună pentru a contracara incidența în creștere [a diabetului]”, a declarat dr. Nese Sreenivasulu, principalul om de știință la centrul de nutriție și calitate a cerealelor din cadrul IRRI.

„Acest lucru ar putea avea un impact mare în Asia, precum și în Africa, printre țările consumatoare de orez”, a spus dr. Nese Sreenivasulu, om de știință la centrul de nutriție și calitate a cerealelor din cadru IRRI.

066
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.