Magazin

Cele două fructe pe care trebuie să le pui în butoi când faci varză murată. Secretul gospodinelor din Bucovina

Varza murată este vedeta bucătăriei, în această perioadă. Mai ales cum ea va fi folosită în această iarnă pentru sarmale, toate gospodinele sunt foarte atente la rețeta folosită, atunci când pun varza la murat. Iar dacă ne dorim ca aceasta să aibă un gust special și tradițional, putem să adăugăm alături de ea mere și gutui!

Merele și gutuile pot să nu fie chiar primul lucru la care ne gândim, atunci când vine vorba despre varză murată. Cu toate acestea, fructele sunt foarte importante, deoarece vor da verzei noastre un gust special, pe care puține gospodine îl mai pot obține astăzi!

Iar tot ce trebuie să facem este să punem la murat, alături de varză, câteva mere și gutui!

Ingredientele necesare pentru o varză murată mai delicioasă ca oricând
Pentru a pregăti o varză murată cu un gust intens, unic, pe care doar gospodinele cu experiență mai știu astăzi cum să îl obțină, ne vor trebui cam 20 – 25 de verze, 4 sau 5 rădăcini de hrean, cât și la fel de multe mere, cam două sau trei gutui, un știulete de porumb, câteva boabe de muștar, coriandru, ienibahar, cât și puțin mărar uscat.

Iar, nu în ultimul rând, trebuie să mai avem la îndemână și ingredientul fără de care ar fi absolut imposibil să pregătim murături! Este vorba despre sarea grunjoasă, iar undeva în jur de un kilogram și jumătate ar trebui să fie suficient pentru varza noastră.

Cum pregătim varza murată
Pentru a pregăti acest preparat tradițional, trebuie să curățăm bine varza și să scobim cotoarele. În găurile obținute vom pune cam o lingură de sare grunjoasă, în timp ce pe fundul borcanului vom pune deja boabe de porumb, mărarul, hrean, câteva boabe de muştar, ienibahar, dar şi coriandru.

Tot acum putem pune pe fundul borcanului și feliile de mere şi de gutui, iar apoi vom pune varza, cu scobitura în sus. Mai departe vom pune mărar și ne vom asigura că totul rămâne fix, cu ajutorul a două scândurele. Acum vom turna apă rece și lăsăm totul vreme de 2 – 3 zile.

Apoi, butoiul trebuie golit pe la cep, zeama trebuie vânturată, iar apoi o turnăm la loc în butoi. Dacă este nevoie de sare suplimentară, ea poate fi adăugată tot acum. Iar, în cele din urmă, vom avea o varză murată delicioasă!

071
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.