Gabriel Cotabiţă a murit sâmbătă, 23 noiembrie, la Spitalul Universitar de Urgență din București, din cauza unui șoc cardiogen survenit pe fondul problemelor de sănătate mai vechi cu care s-a confruntat marele cântăreț, au declarat surse medicale pentru Libertatea, care ar cita raportul autospiei.
Șocul cardiogen este o stare medicală extrem de gravă, caracterizată prin incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge pentru a menține funcționarea corespunzătoare a organelor vitale. În majoritatea cazurilor, infarctul miocardic acut este cauza principală a șocului cardiogen.
Gabriel Cotabiță a suferit un infarct în mai 2015, când era în sala de fitness a Hotelului Hilton din Bucureşti. El a fost atunci internat la Spitalul Floreasca și a scăpat. Apoi a fost trimis pentru recuperare la Spitalul Elias, de unde a fost externat în luna iulie a aceluiași an.
Acum, marele artist Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani, după ce a fost internat mai multe zile în Spitalul Universitar din București.
Gabriel Cotabiță acumulase datorii importante
Conform informațiilor apărute până în prezent, se pare că averea artistului este una modestă, iar datoriile pe care le avea sunt destul de importante. Acestea deținea câteva locuințe dar și alte bunuri de valoare, care vor fi moștenite de soția sa, Alina, dar și de cele trei fiice din primul său mariaj: Aela, Eliza și Milena, scrie Pro Sport.
Se pare că Gabriel Cotabiță a acumulat datorii care se ridică la sute de mii de lei. Problemele financiare provin din pierderile înregistrate în afaceri dar și de costurile ridicate pe care le plătea pentru tratamente medicale.
Florin Piersic: Gabriel Cotabiță nu a fost „doar un simplu trecător”
„Nu e adevarat! Nu se poate! Greu an a fost si inca mai este si iata ca in acesta luna trista de noiembrie intunecat, pe tine dragul meu prieten Gabi Cotabita, te-au chemat ingerii.
Multe am trait in viata, dar una din amintirile care nu mi s-au sters niciodata, este calatoria noastra impreuna la un spectacol la Hunedoara, cand in masina mi-ai pus sa ascult pentru prima data minunata ta piesa “Sunt doar un simplu trecator”. Atat de tare m-au miscat piesa si interpretarea ta, incat aceasta m-a insotit in multe din emisiunile de televiziune, sau spectacole pe care le-am facut, pe unele dintre ele chiar impreuna.
Tu, dragul meu, cu singuranta n-ai fost „doar un simplu trecator”. Cu muzica ta, ai adus multa bucurie celor care veneau sa te asculte! Pentru ca se spune ca artistii nu mor niciodata, ci continua sa traiasca prin arta lor in sufletul celor care i-au admirat si tu minunatul meu Gabi Cotabita vei continua sa traiesti in inima mea. Te voi iubi mereu, Omule!”, a transmis Florin Piersic, într-o postare pe Facebook, conform b1TV.
Cine a fost Gabriel Cotabiță
Gabriel Cotabiță a absolvit Institutul de Electrotehnică din Craiova în 1978 și a debutat muzical în 1979-1980 cu formația Basorelief.
În 1983 a devenit membru al trupei Holograf, contribuind la albumul „Holograf 1” (1984). Componenţa de atunci a trupei Holograf era: Gabriel Cotabiţă – voce, Mihai Pocorschi – chitară/voce, Sorin Ciobanu – chitară, Tino Furtună – clape, Nichi Temistocle – chitară bass, Edi Petroşel – tobe.
Gabriel Cotabiță a participat și la Cenaclul Flacăra al lui Adrian Păunescu în acei ani, dar consacrarea a cunoscut-o la celebrul Festival de la Mamaia, unde a avut numeroase participări și premii între 1986 și 1998.