Știri

Câte triunghiuri sunt în imagine? Doar 1% au răspuns corect la această întrebare

Dacă vrei să îți evaluezi nivelul de inteligență, poți încerca să răspunzi la această întrebare: „Câte triunghiuri sunt în imagine?”. Acest test a pus în dificultate pe mulți oameni și s-a demonstrat că doar cei cu un IQ de geniu au nimerit răspunsul corect.

Triunghiuri și nu altceva, asta trebuie să numeri în imaginea de mai sus. Chiar dacă la prima vedere nu pare deloc complicat, s-ar putea să îți dai seama că nu este chiar ușor să le identifici pe toate.

Tu știi câte triunghiuri sunt în imagine?
Doar 1% dintre oameni pot răspunde la această întrebare, care i-a uimit și pe participanții la emisiunea concurs The 1% Club, prezentată de Lee Mack. Concurenților le-a fost arătat și lor acest test, iar răspunsul pare foarte simplu.

Prezentatorul se aștepta la un răspuns corect din partea multor oameni, însă nu l-a primit. Trebuie să știi că un triunghi mare este reprezentat cu o mulțime de forme diferite în interiorul său.

Dacă nu ai găsit răspunsul corect, ți-l spunem noi sau mai bine zis Lee Mack. Acesta a dezvăluit că cifra corectă este 18. „Îmi pare rău că v-ați înșelat amândoi. Este un adevărat ghinion”, a transmis prezentatorul show-ului.

Ce este coeficientul de inteligență
Coeficientul de inteligență (IQ, acronimul expresiei intelligence quotient), reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate, prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Altfel spus, este o formă de cuantificare a inteligenței umane.

Există mai multe tipuri de inteligență:

Logico-matematică;
Vizual-spațială;
Verbal-lingvistică;
Interpersonală (emoțională).

Inteligența măsurabilă prin teste IQ se referă în mod special la agilitatea mintală, la capacitatea și viteza de înțelegere, la ușurința de a face raționamente. Prin natura metodei de determinare, putem spune că aceasta este cea mai apropiată de inteligența logico-matematică.

Inteligența este deseori confundată cu înțelepciunea, cunoașterea, capacitatea de memorare sau cu alte abilități ale minții umane. Această confuzie, dar și multitudinea de tipuri de inteligență, face ca definiția acestui concept să fie puternic influențată de contextul în care este folosită.

William Stern a definit inteligența ca aptitudinea generală a individului de a-și adapta conștient gândirea unor cerințe noi – ea este capacitatea spirituală de adaptare generală la noile cerințe și condiții ale vieții. Primele teste psihometrice de măsurare a inteligenței au fost puse la punct de Alfred Binet, la începutul secolului al XX-lea.

058
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.