Magazin

Cum gătește Cristela Georgescu urzicile și ce secrete are

Cristela Georgescu, în vârstă de 54 de ani, este cunoscută pe internet pentru sfaturile în nutriție pe care le oferă urmăritorilor săi. Soția lui Călin Georgescu le-a făcut de această dată o observație românilor care se încumetă să facă mâncare de urzici. În opinia ei, mulți o gătesc greșit!

În fiecare primăvară, din casa soților Georgescu nu lipsesc verdețurile de sezon, mai cu seamă urzicile, loboda, usturoiul și ceapa verde. Află cum prepară Cristela Georgescu mâncarea de urzici și ce rețetă a dezvăluit în mediul online!

„Poporul român își cam bate joc de urzici”

Cristela Georgescu, renumită pentru rețetele sănătoase pe care le promovează, le-a arătat urmăritoarelor sale cum pregătește urzicile înainte de a le mânca. Este foarte atentă cu aceste plante, pe care nu le fierbe decât foarte puțin, pentru a se asigura că-și păstrează culoarea și vitaminele.

„Bine ați venit la secția de prim-ajutor din casa noastră. Instrumentele de prim-ajutor ale noastre sunt: urzici noi, leurdă, pătrunjel, măcriș, tarhon, leuștean, lobodă, niște usturoi verde cu ceapă verde și ceva zarzavaturi pe care le vom pune la ciorbița de lobodă.

Vreau să mă opresc asupra acestui instrument esențial in acest anotimp, acest instrument de prim-ajutor, urzicile, pe care poporul român nu prea le prețuiește. Poporul român își cam bate joc de urzici, fierbe urzicile de zici că au draci pe ele și apoi le bagă usturoi. Noi le opărim 1 minut, apoi adăugam ceapa verde, usturoi verde, puțin cimbrișor și un strop de lămâie și de nucșoară, le înăbușim câteva minute și, cu ceva mămăliguță, le băgăm la cuptor.”, a explicat Cristela Georgescu pe Facebook și Instagram.

06
Cristiana Furtuna
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.