Știri

Doliu uriaş! Un mare nume a murit fulgerător. Lumea nu o va uita vreodată

Este doliu uriaş în sportul mondial! O tânără speranţă a murit într-un accident teribil, la numai 19 ani. O ţară întreagă o plânge acum, după ce vestea tragediei a devenit publică.

Ciclista adolescentă Estela Domínguez a murit după ce a fost lovită de un camion în timp ce se antrena, a anunțat vineri într-un comunicat Federația Regală Spaniolă de Ciclism (RFEC). Accidentul a avut loc pe o autostradă din orașul spaniol Salamanca, mai arată documentul citat.

Tânăra a murit după ce a fost lovită de un șofer de camion în timpul unei curse de antrenament. Serviciile de urgență au fost alertate de incident, dar nu au putut face nimic pentru a o salva pe tânăra de 19 ani.

Domínguez, care avea doar 19 ani, a fost descrisă de RFEC ca fiind „unul dintre cele mai promițătoare cicliste naționale”.

„Din partea RFEC regretăm profund decesul Estelei Domínguez și dorim să transmitem sincere condoleanțe rudelor și coechipierilor ei”, a transmis RFEC, adăugând că „întregul ciclism spaniol este în doliu”.

Potrivit RFEC, Domínguez s-a clasat pe locul al doilea la categoria juniori în Cupa Spaniei feminine din 2022 și participase cu echipa națională spaniolă în Tour du Gévaudan Occitanie, în Cupa Națiunilor.

Cotidianul spaniol El País a relatat că o anchetă este în curs de desfășurare, menționând că autoritățile locale au declarat că „totul indică o distragere a atenției” din partea șoferului camionului, una dintre ipoteze fiind aceea că soarele l-a orbit pe șofer și i-a afectat vizibilitatea.

Alejandro Valverde, câștigătorul Turului Spaniei din 2009, și-a postat condoleanțele pe rețelele de socializare.

„Nu există cuvinte care să poată fi folosite în fața unui asemenea vești. Toată dragostea mea pentru familia și prietenii Estelei Domínguez, și în special pentru tatăl ei, cu care am împărțit o echipă în primii mei ani de viață”, a scris el pe Twitter.

Tatăl Estelei Domínguez a fost Juan Carlos Domínguez, în vârstă de 51 de ani. El a fost ciclist profesionist între anii 1995 și 2006, participând la curse de șosea. Cel mai faimos moment al carierei sale a fost câștigarea unei etape la Giro d’Italia.

0106
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.