Știri

Informația momentului pentru toți utilizatorii WhatsApp. Schimbarea majoră anunțată de companie

WhatsApp Status, funcția introdusă în 2017 ca o adaptare a companiei la Snapchat Stories, a primit o serie de actualizări pentru a o face mai atractivă pentru utilizatori. Una dintre acestea oferă posibilitatea de a seta un status vocal ca actualizări de stare.

WhatsApp a anunțat săptămâna aceasta statusul vocal, care le va permite utilizatorilor să înregistreze și să partajeze mesaje vocale de până la 30 de secunde ca actualizări de stare. Utilizatorii vor avea opțiunea de a înregistra note vocale atingând pictograma microfonului din ecranul de stare. Aceasta oferă o notă mai personală actualizărilor de stare și funcționează ca o opțiune convenabilă pentru cei care preferă să nu tasteze sau să folosească imagini.

Funcția de stare vocală vine la câteva luni după ce WhatsApp a observat o creștere semnificativă a mesajelor vocale pe platforma sa. Aplicația de mesagerie deținută de Meta a declarat în martie că utilizatorii săi trimiteau în medie 7 miliarde de mesaje vocale zilnic, transmite TechCrunch.

Alături de statusul vocal, cele mai recente actualizări ale WhatsApp includ un „selector de audiență privată” care le permite utilizatorilor să aleagă cu ușurință o opțiune de confidențialitate pentru fiecare status pentru a alege cine poate vedea actualizările de status. Un nou buton de selectare a audienței apare pe ecranul de stare – acesta aduce un meniu pentru a le permite utilizatorilor să controleze vizibilitatea actualizărilor de stare. Cea mai recentă selecție de audiență va fi salvată și utilizată ca implicită pentru următoarea actualizare de stare, au precizat reprezentanții aplicației de mesagerie într-o postare pe blog.

Înainte de opțiunea de selectare a publicului, utilizatorii trebuiau să meargă manual la setările de confidențialitate din WhatsApp pentru a alege cine le poate vedea statusul.

WhatsApp a extins, de asemenea, disponibilitatea reacțiilor de stare care erau disponibile pentru unii utilizatori în urmă cu câteva luni. Utilizatorii pot răspunde rapid la orice actualizare de stare prin glisarea în sus și atingerea unuia dintre cele opt emoji.

Similar cu reacțiile de stare, WhatsApp a lărgit disponibilitatea inelelor de profil de stare pentru toți utilizatorii. Aceste inele apar în jurul imaginii de profil a contactului dvs. atunci când acesta partajează o actualizare de stare și funcționează asemănător cu Instagram. Inelele profilului de stare vor fi vizibile în listele de chat, în listele participanților la grupuri și în informațiile de contact.

De asemenea, utilizatorii au parte de previzualizări ale linkurilor în actualizările de stare pe WhatsApp. Acest lucru le va permite să afișeze o previzualizare vizuală a linkurilor către postările de pe Instagram sau videoclipurile YouTube pe care le pun în statusul lor.

Actualizările au început să fie distribuite utilizatorilor la nivel global și vor fi disponibile pentru toată lumea în următoarele săptămâni, au mai precizat reprezentanții WhatsApp.

0186
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.