Știri

5 antrenamente pe care poți să le faci în grup

A alege să faci sport este o decizie importantă pe care să o iei pentru a-ți schimba stilul de viață într-unul mai sănătos. În unele cazuri sporturile de echipă nu sunt întotdeauna o alegere, însă o alternativă potrivită sunt sporturile practicate la clasele de group fitness. Unele săli de sport vor oferi alternative celor care nu vor să se antreneze de unul singur sau doar cu un antrenor personal, ci vor să facă antrenamente alături de mai mulți oameni.

Avantajele claselor de group fitness

Clasele de group fitness au anumite avantaje, iar câteva dintre acestea sunt:

  • exerciții diverse zi de zi;
  • ai ocazia să îți faci prieteni sau să iei cu tine prietenii și să vă antrenați împreună;
  • fiind mai multe persoane în aceeași sală vă motivați unii pe ceilalți;
  • ai o mare varietate de clase din care să alegi tipurile de exerciții care și se potrivesc.

Sunt o mulțime de clase, tot ce trebuie să faci este să o găsești pe cea care ți se potrivește și să te apuci de treabă.

1. Cycling

Orele de cycling te vor ajuta atât să ai atât un corp armonios dezvoltat, cât și o capacitate pulmonară mult mai bună. Rezistența fizică va crește și aceasta odată cu fiecare oră de cycling parcursă și endorfinele își vor face prezența într-un mod abundent, dându-ți o stare de bine pe parcursul antrenamentului și după.

Acestea sunt distractive deoarece vei pedala pe ritm de muzică și îți vei antrena și capacitatea de coordonare.

2. Aqua fitness

Pentru această clasă trebuie să alegi o sală de sport care dispune de un bazin de înot.

Clasele de aqua fitness îți tonifiază tot corpul, luptă cu celulita și au și efect de drenaj limfatic și detoxifiere. Sunt excelente atunci când ai nevoie de recuperare după accidentări, însă nu uita să îi spui acest lucru instructorului.

3. Zumba

Îmbină utilul cu plăcutul, adică exercițiile cu muzica și ai ajuns la o clasă de zumba. Ritmul melodiilor pe care te vei antrena este unul alert, care te va pune în priză de la primele acorduri.

Vei avea parte de distracție și exerciții antrenante ori de câte ori pe săptămână îți dorești! Și, în plus, vei învăța și noi mișcări de dans cu care să îți surprinzi prietenii la petreceri. 

4. Yoga

De la o clasă antrenantă trecem la una mult mai liniștită și anume yoga. Aceste tehnici străbune și-au dovedit eficacitatea atât asupra corpului, cât și asupra minții.

Vei găsi grupe adaptate în funcție de nivelul tău – de la începător la avansat – și stilului de yoga pe care îți dorești să îl practici.

Dacă petreci mult timp în aceeași poziție datorită locului de muncă, atunci exercițiile de yoga te vor ajuta să îți detensionezi corpul și mintea cel puțin pentru o oră pe zi, iar efectele acestora se vor vedea pe o perioadă lungă de timp.

5. Circuit

Clasele circuit sunt cele care îți solicită toți mușchii de-a lungul celor 50 de minute de antrenament. Tonifierea și definirea mușchilor sunt la ele acasă în timpul acestei clase, de-a lungul unui antrenament intens care folosește diverse aparate.

Arzi caloriile și primești o stare de bine care durează chiar și după ce părăsești sala de sport!

După cum observi, paleta antrenamentelor de grup este una diversă, trebuie să-l găsești pe acela care ți se potrivește cel mai bine. Desigur, în timp, poți să le alternezi dacă îți dorești o varietate mai mare de exerciții.

În timpul antrenamentelor de grup fitness ai parte de distracție și motivație atât de la instructor, cât și de la restul colegilor. Sunt un bun început de a lega prietenii noi cu persoane care au aceleași interese ca și tine. 

0156
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.