Știri

Adevăruri pe care trebuie să le cunoască orice amator de pariuri online

„Legile” pariurilor sportive sunt peste tot aceleași. Fie ca vorbim de agențiile licențiate în România sau de case pariuri internaționale, orice pasionat de sport care vrea să își testeze cunoștințele prin alegerea pronosticurilor câștigătoare trebuie să pornească de la o bază de „adevăruri”.

Aceste lucruri general valabile sunt descoperite cu timpul și conștientizarea lor ajută la îmbunătățirea performanțelor. De aceea, credem că este util să le prezentăm, pentru ca orice amator de pariuri online să pornească de la o bază de informații care să îi permită să progreseze mai rapid. 

Nu există pariuri câștigate din start

Începătorii au tendința să se ghideze în primul rând după cote. Pe acest principiu, o cotă de 1.15 – 1.25 este interpretată drept „un pariu care nu are cum să nu iasă”. Ei bine, nu există bilete câștigate din start. S-a întâmplat să fie pierzătoare chiar și cote mai mici, pentru că sportul în general, și fotbalul în special, este imprevizibil. Au fost chiar și aranjamente care nu au ieșit, dintr-un motiv sau altul, potrivit mărturiilor celor implicați.

Statistica oferă doar indicii despre desfășurarea unui meci

O altă obișnuință a pariorilor care nu au foarte multă experiență este să analizeze meciurile concentrându-și atenția doar pe statistică, în funcție de pozițiile în clasament ale echipelor, de rezultatele din ultimele cinci etape și de rezultatele directe. Cine pariază pe cornere se uită fugitiv pe cifrele referitoare la loviturile de colț, iar cine mizează pe cartonașe urmărește doar clasamentul indisciplinei. Cu timpul, toți își dau seama că statistica este doar un punct de pornire pentru analizarea evenimentului sportiv.

Meciurile sunt văzute cu alți ochi

Un pariu plasat pe un joc presupune o implicare emoțională totală în ce se întâmplă pe teren, chiar dacă este o înfruntare dintre două echipe care, în mod normal, îi sunt indiferente pariorului. Nu mai există acea relaxare care face ca un meci de fotbal sau din orice alt sport să fie urmărit ca un spectacol de divertisment. Ba chiar există un efect contrar. În cazul în care pariul nu iese, jucătorul se enervează pe moment, iar spectacolul sportiv poate deveni sursă de stres.

Competițiile de nișă pot fi mai profitabile

În orice sport există competiții populare și competiții mai puțin urmărite. De exemplu, românii care pariază pe fotbal pun bilete în special de SuperLigă, pe cele cinci ligi majore (Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1) și pe cupele europene. Cei care joacă pe tenis sunt mai activi în timpul turneelor de Grand Slam, iar cei care mizează pe baschet se concentrează pe NBA. În aceste competiții populare, cotele favoritelor scad imediat după ce sunt afișate, din cauza sumelor mari plasate pe ele. În schimb, competițiile de nișă nu au cotele „alterate” de un număr impresionant de pariuri.

Și tipsterii au perioade proaste

Site-urile care oferă acces gratuit la pronosticuri postate de tipsteri reprezintă oricând o sursă bună de inspirație. Ce trebuie să știe un amator de pariuri este că specialiștii au și eu perioade mai proaste. Chiar dacă un tipster are un bilanț pozitiv pe termen lung, este posibil ca, la un moment dat, să dea o serie de pronosticuri necâștigătoare. De aceea, fiecare „pont” trebuie tratat cu precauție. Se recomandă pariorii să analizeze la rândul lor meciul înainte de a pune acea predicție pe bilet.

Cine nu retrage câștigurile le pierde

Acesta este un adevăr peste care nu se poate trece. Chiar dacă rezultatele meciurilor pot fi predictibile, pariurile sportive rămân, totuși, un joc de noroc. Organizatorul, adică bookmakerul, iese întotdeauna în câștig datorită marjei de profit pe care o include în fiecare cotă. Obținerea unui câștig mare este un eveniment deosebit, nu este o normalitate, de aceea este recomandat ca banii să fie retrași imediat. Mulți nu respectă acest sfat și încearcă să îi înmulțească, dar până la urmă îi pierd și se consolează cu gândul că oricum nu i-au avut în mână. De fapt, ei nu își recunosc greșeala.

0156
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.