Știri

Anunț urgent pentru toți clienții ING din România. Verificați imediat contul

Hoții țin pasul cu tehnologia și de la lună la lună găsesc noi metode prin care îi lasă pe români fără banii pe care îi dețin în conturi. „Frauda prin phishing telefonic” este cea mai nouă metodă prin care s-a mai mulți infractori au încercat să delapideze conturile unor clienți ai ING.

Cea mai nouă tentativă de fraudă bancară la ING! Acest fenomen a devenit din ce în ce mai răspândit în țara noastră, iar autoritățile le atrag atenția românilor să fie vigilenți.

Cea mai nouă tentativă de fraudă bancară la ING!

Oamenii legii spun că hoții au un mod de lucru foarte bine pus la punct. Recent, mai mulți clienți ai ING au fost sunați de infractorii care s-au dat drept angajații băncii și au încercat să obțină de la victime informații personale și detalii bancare pe motiv că au intervenit anumite situații urgente sau au fost înregistrate tranzacții bancare suspecte.

Prin această metodă, hoții încearcă să le inducă victimelor un sentiment de panică astfel încât să le manipuleze mai ușor și să obțină informațiile personale fără prea mult efort.

Din cauza panicii, foarte multe victime le-au dat infractorilor informații personale precum numărul de cont, datele de identificare sau detalii despre soldurile bancare. Aceste au fost apoi folosite pentru a accesa ilegal conturile bancare ale victimelor sau pentru a efectua alte tranzacții frauduloase.

În ultimele zile, mai multe vedete printre care și influencerița Aluziva au fost contactate de infractori, însă, din fericire, nu au căzut în plasa lor.

„ING”. Mi s-a spus că cineva s-a prezentat cu buletinul meu într-o sucursală și a făcut o solicitare de credit în valoare de 40.000 de lei care a fost aprobată. Eu mi-am luat șoc, vă dați seama. Am stat 20 de minute la telefon cu această persoană ca spre finalul conversației să-mi dau seama că este ceva în neregulă.

Îmi cerea informații personale. Am refuzat să dau detalii personale. Am spus că mi se pare ciudat să-mi ceară să zic câți bani am în cont și tot felul de întrebări… Am zis că nu le pot spune. Le-am zis: „Dacă sunteți de la bancă, știți câți bani am în cont”.

După o discuție lungă, am insistat să mă sune peste 20 de minute. Așa că am închis telefonul și am sunat în call-center ING. Cei de acolo mi-au zis că este o tentativă de fraudă și că sunt foarte multe persoane care sunt sunate cum că cineva s-a prezentat cu buletinul la bancă și a făcut un credit sau lalala. Aveți mare grijă!

Este șocant că, în primele minute de discuție, nu m-am prins că este o tentativă de fraudă. Știți ce s-ar fi întâmplat dacă nu mă prindeam? Mi-ar fi trimis un sms cu un link pe care să dau click, să mă loghez chipurile în bancă și așa să-mi fure credențialele bancare și, probabil, ulterior să-mi dispară banii din cont sau știu eu ce altă nenorocire. După faza aceasta, mi-am anunțat părinții, le-am zis ce mi s-a întâmplat. Am anunțat mai multă lume. Atât de profi erau oamenii la telefon încât nu m-am prins că este o tentativă de fraudă! Dacă m-au păcălit pe mine, șansele ca o persoană mai în vârstă sau persoane mai credule să fie păcălite sunt mari. Dați mai departe!”, a declarat Aluziva pe rețelele de socializare.

0123
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.