Media

Până la urmă au spus adevărul. De ce boală gravă a suferit Mioara Roman. Fosta soție a lui Petre Roman a murit la 83 de ani. „Avea 18% șanse să trăiască”

Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, primul șef de Guvern de după Revoluție, a murit într-un cămin pentru bătrâni de lângă București.

Avea 83 de ani și o carieră remarcabilă. Mioara Roman a fost profesoară de limba arabă la Universitatea București și ani la rând a condus secția de limbă arabă a radioului public.

Moartea Mioarei Roman a fost anunțată de fiica ei, Oana.

„Drum lin în lumină, mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze. Te iubesc și te voi iubi mereu!”, a transmis Oana Roman.

Născută pe 19 aprilie 1940, Mioara Roman a copilărit la Varșovia, unde tatăl ei era diplomat. Și-a făcut studiile în țară, unde s-a specializat în limba arabă. Vreme de 17 ani a fost jurnalist la radioul public și a condus secția în limba arabă. Din această postură i-a intervievat pe fostul președinte egiptean Hosni Mubarak și pe fostul Rege Hussein al Iordaniei. De asemenea, a predat limba arabă la Universitatea București.

Citește și: Mircea Bravo: Primele poze cu bebelușa Mira: „Seamănă mult cu mine”

Reporter: Este adevărat că v-ați luat doctoratul în suferință?

Mioara Roman: „Da. Dar știi de ce? Pentru că am fost și foarte bolnavă. În `84 am avut melanom, un cancer foarte grav, aveam 18% șanse să trăiesc și am trăit”.

Din 1974 și până în 2007 a fost căsătorită cu Petre Roman, cel care avea să devină premier după căderea comunismului.

După divorț, cei doi nu au păstrat legătura, însă Miorei Roman i-au rămas alături cele două fiice, Oana și Catinca.

Mioara Roman: „Aș fi vrut o viață mai liniștită. Mai așezată, mai mult în familie. Sigur, din punctul ăsta de vedere, după Revoluție, n-a fost chair așa, deși am ținut cu dinții să păstrăm totuși tradiția aceasta a familiei”.

Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman! Suma uriaşă care trebuie plătită de cele două fiice ale sale: „Sunt bune de plată!”

S-a aflat ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman, după ce a decedat la vârsta de 83 de ani. Cele două fiice ale ei, Catinca şi Oana, sunt bune de plată şi se văd nevoite să achite sume imensă de 300.000 de euro.

Mioara Roman a decedat în dimineaţa zilei de vineri, la vârsta de 83 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator la azilul din Snagov unde era internată. Acesta a fost soţia lui Petre Roman, fostul prim-ministru al României. Înainte de acest mariaj, Mioara Roman a fost căsătorită şi cu Iosif Zilahy, fost antrenor al echipei naţionale feminine de scrimă.

Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman

Conform playtech.ro, Mioara Roman a lăsat o datorie în urmă în valoare de nu mai puţin de 300.000 de euro, la RA-APPS. Această sumă reprezintă restanţele la plata chiriei şi întreţinerii vilei de protocol, în care a locuit pe vremea când fostul ei soţ, Petre Roman, era prim-ministru al României.

O avocată a dezvăluit că această datorie va trebui plătită de Oana şi Catinca Roman, fiicele Mioarei Roman. Beatrice Comăniceanu a declarat că după moartea acesteia, nu se vor şterge datoriile, ci acestea se vor prelua, aşa cum se preia şi moştenirea.

„La dezbaterea moștenirii, se preiau și datoriile, inclusiv cele de la stat, dar și de la bănci. Nu se sting datoriile, odată cu decesul persoanei, moștenitorii, în cazul de față, Oana și Catinca, fiicele Mioarei Roman, le preiau, sunt bune de plată.

Din păcate da, așa se întâmplă, am avut cazuri. Dreptul la moștenire nu vine numai cu avantaje, după cum vedeți”, a transmis avocata Beatrice Comăniceanu, conform sursei citate mai sus.

Oana şi Catinca Roman pot scăpa de datoria mamei lor doar în cazul în care nu acceptă nici moştenirea: „Dacă nu acceptă moștenirea, poate nici nu prea au nimic de moștenit, nu știu exact care este situația, ce bunuri avea Mioara Roman, pe numele ei, atunci Oana și Catinca nu plătesc nimic, scapă de această datorie împovărătoare”, a mai transmis Beatrice Comăniceanu.

Despre datoria Mioarei Roman a oferit declaraţii şi fiica ei cea mică, Oana Roman. Aceasta a dezvăluit că, deşi bolnavă şi internată într-o clinică privată, mama ei avea poprire pe pensie.

„Mama are și acum poprire ½ din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro”, a declarat Oana Roman, în urmă cu ceva timp.

„Regina Întunericului” se va ocupa de înmormântarea Mioarei Roman

„Regina Întunericului” este cea care se va ocupa de înmormântarea Mioarei Roman. Fosta soţie a lui Iosif Zilahy şi a lui Petre Roman şi murit la vârsta de 83 de ani.

Mioara Roman ar fi suferit un stop cardio-respirator în azilul din Snagov în care era internată de mai multe luni. Medicii au depus eforturi pentru a-i salva viaţa, dar din păcate nu au mai putut face nimic. Anunţul teribil a fost făcut pe Facebook de fiica sa, Oana Roman.

Mioara Roman era jurnalist şi profesor de limbă şi civilizaţie arabă. Ea s-a despărţit de fostul premier Petre Roman în 2007, după mai bine de 30 de ani de căsnicie. Mioara Roman a fost timp de 12 ani căsătorită şi cu fostul antrenor de scrimă Iosif Zilahy.

Gabriela Lucuţar a dezvăluit că se va ocupa de înmormântarea Mioarei. Poreclită şi „Regina Întunericului”, Gabriela este prietenă cu Oana Roman şi asociată în firma de pompe funebre cu Anamaria Prodan.

„Am vorbit cu Oana, este deja pe drum. A luat primul avion de urgență din Egipt și se întoarce acasă”, a declarat Gabriela Lucuțar pentru click.ro.

0240
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.