Știri externe

Ultima oră! Este vorba de Papa Francisc. Este știrea momentului momentului! Din păcate….

Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate. Suveranul Pontif şi-a anulat programul de sâmbătă. Iată care este starea actuală a lui Papa Francisc!

Papa Francisc este cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor.

Știm că în anul 1998, el a fost arhiepiscop de Buenos Aires. De asemenea, este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741) și, totodată, primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate

Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate. Concret, Suveranul Pontiv „areuşoară gripă şi din motive de precauţie şi-a anulat audienţele programate” pentru sâmbătă. Anunțul situației în care se află a fost făcut de către Cetatea Vaticanului;

De asemenea, se știe că Suveranul Pontif avusese prevăzută pentru această zi primirea diaconilor eparhiei Romei, într-o audienţă la Vatican.

Însă, cel puţin momentan, rugăciunea Angelus de la fereastra palatului pontifical rămâne confirmată pentru duminică, a semnalat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Papa Francisc, probleme de sănătate de-a lungul timpului

Amintim că, Suveranul Pontif în vârstă de 87 de ani, a avut parte de tot mai multe probleme de sănătate în ultimii ani.

Mai exact, la sfârşitul lunii noiembrie 2023 el a suferit o bronşită. Din acest motiv Suveranul Pontif şi-a anulat o parte din activităţi, desfăşurând atunci rugăciunea Angelus în interiorul palatului pontifical şi nu de la fereastră în faţa credincioşilor adunaţi în Piaţa Sf. Petru, şi a apelat la un colaborator pentru citirea discursurilor.

Suveranul Pontif a fost operat

Știm că Papa Francisc a fost supus unei intervenții chirurgicale în luna iulie 2023, în timp ce operația a fost un succes total.

Chirurgul a declarat că toate problemele de sănătate ale Papei Francisc au fost eliminate și tratate cu succes, asigurând publicul că Suveranul Pontif nu mai are nevoie de nicio altă intervenție.

În cursul zilei de azi, 16 iunie 2023, la doar nouă zile de când a ajuns la spital, Suveranul a părăsit spitalul.

„Personalul medical a informat că Papa Francisc s-a odihnit bine peste noapte. Evoluţia clinică este constantă. Analizele de sânge sunt normale.”, a declarat directorul serviciului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

0230
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.