Media

S-a schimbat totul! Care este boala de care suferea, de fapt, Mioara Roman. A fost diagnosticată greșit și tratamentul era degeaba

Mama Oanei Roman suferea de o boală cruntă.

Mioara Roman a murit în noaptea de joi spre vineri, 22 spre 23 februarie 2024, în jurul orei 01:00. Mama Oanei Roman se afla internată de luni bune la un azil din Snagov.

În urmă cu ani buni, doctorii i-au pus un diagnostic greșit, iar afecțiunea a evoluat rapid.

De ce boală suferea Mioara Roman

Mama Oanei Roman, Mioara, a decedat la vârsta de 83 de ani. A suferit un stop cardio-respirator în azilul unde era internată de ceva timp. În ultimii ani, Mioara Roman a stat mai mult prin spitale și a dus o luptă mare cu afecțiunile medicale care i-au măcinat sănătatea.

Citește și: Proprietarul hotelului de seniori din Snagov unde s-a stins Mioara Roman a rupt tăcerea. Ce s-a întâmplat de fapt

De ce boală gravă a suferit Mioara Roman. Fosta soție a lui Petre Roman a murit la 83 de ani. „Aveam 18% șanse să trăiesc”

Avea 83 de ani și o carieră remarcabilă. Mioara Roman a fost profesoară de limba arabă la Universitatea București și ani la rând a condus secția de limbă arabă a radioului public.

Moartea Mioarei Roman a fost anunțată de fiica ei, Oana.

„Drum lin în lumină, mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze. Te iubesc și te voi iubi mereu!”, a transmis Oana Roman.

Născută pe 19 aprilie 1940, Mioara Roman a copilărit la Varșovia, unde tatăl ei era diplomat. Și-a făcut studiile în țară, unde s-a specializat în limba arabă. Vreme de 17 ani a fost jurnalist la radioul public și a condus secția în limba arabă. Din această postură i-a intervievat pe fostul președinte egiptean Hosni Mubarak și pe fostul Rege Hussein al Iordaniei. De asemenea, a predat limba arabă la Universitatea București.

Reporter: Este adevărat că v-ați luat doctoratul în suferință?

Mioara Roman: „Da. Dar știi de ce? Pentru că am fost și foarte bolnavă. În `84 am avut melanom, un cancer foarte grav, aveam 18% șanse să trăiesc și am trăit”.

Din 1974 și până în 2007 a fost căsătorită cu Petre Roman, cel care avea să devină premier după căderea comunismului.

După divorț, cei doi nu au păstrat legătura, însă Miorei Roman i-au rămas alături cele două fiice, Oana și Catinca.

Mioara Roman: „Aș fi vrut o viață mai liniștită. Mai așezată, mai mult în familie. Sigur, din punctul ăsta de vedere, după Revoluție, n-a fost chair așa, deși am ținut cu dinții să păstrăm totuși tradiția aceasta a familiei”.

0146
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.