Știri

Una din cele mai mari fabrici din România va fi dărâmată pentru a face loc unui…mall

Un nou mall se va construi în România. Proiectul cuprinde 51.200 de metri pătrați utili, care va fi de două ori mai mare decât Arena Mall.

După ce a intrat în faliment și a fost demolată fabrica Letea, singurul producător de hârtie de ziar din România, terenurile au fost cumpărate de frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin Dedeman.

Ulterior, 10 hectare din aceste terenuri au fost vândute către Prime Kapital, o companie de dezvoltare imobiliară cu proiecte extinse în Europa Centrală și de Est.

Acum, Prime Kapital, împreună cu partenerii săi de la MAS RE din Africa de Sud, va construi, pe terenurile care au aparținut odată fabricii Letea, proiectul Bacău Mall, care va avea 51.200 de metri pătrați utili.

Noul centru comercial din Bacău urmează să fie unul dintre cele mai mari proiecte de vânzări de marfă cu amănuntul din regiune.

Situarea într-o zonă rezidențială dens populată, proiectul va avea capacitatea de a asigura un potențial flux de clienți de peste 406.000 de locuitori, pentru o deplasare cu mașina de maxim o oră.

Potrivit proiectului dezvoltat de compania Prime Kapital, mall-ul va dispune de două intrări, una din strada Letea și alta din spatele sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Bacău.

”Noul centru comercial modern va include mari branduri de fashion, restaurante, precum și zone verzi și de distracție. Acesta se va adresa unei populații de circa 406.000 locuitori care se află la maximum o oră de mers cu mașina”, mai precizează Prime Kapital, notează ziaruldebacau.ro.

090
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.