Știri

Cutremur de 5,3 grade pe Richter! Informații complete INFP despre seism

Un cutremur important, cu magnitudinea de 5,3 grade, a avut loc în seara zilei de joi. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a oferit primele informații. Unde a avut loc seismul?

În seara de joi, la 22:43:20, ora locală a României, s-a produs un seism cu o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter, potrivit INFP.

Seismul s-a petrecut în proximitatea coastei de est a insulei Honsu din Japonia.

INFP anunță că Seismul s-a produs la adâncimea de 15 kilometri. El a avut loc în apropierea acestor orașe:

Katori-shi (13 km NV)
Ryugasaki (18 km NE)
Narita (20 km N)
Ushiku (21 km E)
Kashima-shi (24 km V)
Ishioka (26 km S)
Toride (26 km E)
Sakura (30 km NE)
Shiroi (32 km NE)
Moriya (33 km E)

Autoritățile japoneze nu au raportat victime.

Activitatea seismică în Japonia este rezultatul mișcării plăcilor tectonice din zona Pacificului de Vest. Japonia se află într-o regiune cunoscută sub denumirea de „Inelul de Foc al Pacificului”, unde plăcile tectonice sunt în permanență în mișcare.

Acest fenomen este cauzat de activitatea vulcanică și de frecventele cutremure care au loc în zonă. Mișcările plăcilor tectonice pot provoca cutremure de diferite magnitudini, tsunami-uri și alte fenomene asociate, care afectează în mod regulat Japonia și regiunile învecinate.

070
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.