Știri

Oraşul din România care caută „urgent” cel puţin 1.000 de muncitori. Primarul anunţă că şomajul a ajuns la zero

Un oraş din România caută cel puţin 1.000 de muncitori, pentru a acoperi necesarul companiilor din zonă.

Oraşul a ajuns la şomaj zero, în urma investiţiilor din ultimii ani, iar acum s-ar putea apela chiar la forţă de muncă din Asia şi nordul Africii.

Primarul Chereji Florin-Flavius a declarat joi că este nevoie urgentă de 1.000 de muncitori pentru a acoperi necesarul companiilor din zonă.

Dar, dacă această forţă de muncă nu este găsită, s-ar putea apela la „importarea” ei din Asia şi nordul Africii.

Edilul a mai precizat că s-a încercat să se aducă muncitori din Ungaria, dar companiile au renunţat pe rând la ei pentru că întârziau la serviciu din cauza cozilor de la punctele de trecere a frontierei.

Astfel, s-a ajuns să se aducă muncitori chiar şi de la 120 de kilometri, din judeţe învecinate din România, cum ar fi Bihor, care fac zilnica naveta.

Este cazul oraşului Chişineu-Criş, din județul Arad, care a ajuns la şomaj zero, în urma investiţiilor din ultimii ani, dar acum caută „urgent” cel puţin 1.000 de muncitori, pentru a acoperi necesarul companiilor din zonă.

Concret, se caută muncitori pentru șantierul autostrăzii Pitești-Sibiu, iar până acum s-au oferit doar câțiva localnici, care erau aproape de pensionare.

La o populaţie de 7.200 de persoane, oraşul Chişineu-Criş are peste 4.000 de angajaţi, însă doar în companiile multinaţionale. În zonă predomină industria de prelucrare a aluminiului.

Anul trecut, şi oraşul Sebiş, tot din judeţul Arad, declara şomaj zero, potrivit sursei citate.

„Avem 1.000 de firme la o populaţie de 5.000 de oameni, incluzând aici minorii şi pensionarii.

Dacă ar fi să ne raportăm doar la populaţia activă, practic avem o firmă la trei locuitori”, declara primarul oraşului Sebiş, Cristian Feieş, în martie 2023, potrivit gandul.ro.

0114
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.