Știri

Tragedie în sportul românesc! Ruxandra Dumitrescu a murit

Este doliu în sportul feminin românesc! Ruxandra Dumitrescu, fosta voleibalistă și cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, a murit la vârsta de 46 de ani. Tragicul anunț a fost făcut public de către Federația Română de Volei.

Duminică seara, 3 martie 2024, Ruxandra Dumitrescu s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani. Potrivit apropiaților familiei sale, se pare că românca a suferit un infarct. Ruxi, așa cum era alintată de cei dragi, s-a stins din viață la doar 1 an și jumătate de când soțul ei – sportivul grec Alexandros Nikolaidos – a murit fulgerător. Ruxandra Dumitrescu era mama unui băiețel de 13 ani.

Ruxandra Dumitrescu a murit la vârsta de 46 de ani din cauza unui infarct

Românca a evoluat pe teren atât pentru naționala României, cât și pentru a cea a Greciei. De altfel, în urmă cu ceva timp, sportiva a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena – 2004. În momentul în care și-a anunțat retragerea de pe terenul de volei, reprezentanții greci au retras tricoul cu numărul 10 – românca a fost căpitan la Panathinaikos Atena. În ultimii ani, Ruxandra Dumitrescu revenise în România și era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu. Anunțul morții sale a fost făcut public de către Federația Română de Volei.

„Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu! O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naţionala României, cât şi pentru cea a Greciei.Născută la Rm. Vâlcea, Ruxandra Dumitrescu a jucat în prima ligă la Dacia Piteşti.

Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena şi cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunţat că nu va mai juca volei. Ruxandra Dumitrescu revenise în ţară şi era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat. Din păcate, inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna. Îi vom păstra vie amintirea! Drum lin, spre stele, Ruxi Dumitrescu!”, este anunţul postat luni, pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Volei.

0314
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.