Știri

Ce sunt therienii. Au devenit din ce în ce mai prezenți în România

Cu siguranță și tu ai auzit de așa numitele creaturi „therieni”. În România au devenit din ce în ce mai prezenți, mai ales în parcuri. Însă, în cazul în care nu știi despre ce este vorba, noi îți explicăm ce sunt, de fapt, therienii.

Therienii au devenit din ce în ce mai prezenți în țara noastră. Concret, potrivit celor mai recente informații, unii au atacat chiar și un câine, într-un parc.

Ce sunt therienii și de ce a luat așa amploare fenomenul

Therienii fac parte dintr-o era digitală, acolo unde identitatea și exprimarea de sine depășesc limitele lumii fizice. Mai exact, acest termen reprezintă un aspect profund și personal al vieții lor. Concret, este vorba despre niște oameni care nu se rezumă doar la jocuri de rol sau la a îmbrăca costume pentru divertisment, ci care întruchipează esența animalelor non-umane.

În ultima perioadă, pe platforma de streaming TikTok, hashtag-ul „therienii” a explodat. De asemenea, acesta a adunat aproximativ 1 milion de postări și un număr uimitor de 3,7 miliarde de vizualizări.

Mai mult decât atât, potrivit specialiștilor, este vorba despre o lume în care cei care „îmbracă” aceste personaje împărtășesc fragmente din viața lor. Astfel, ei merg în patru labe, poartă cozi și chiar urechi.

Totodată, cel mai important aspect, care i-a uimit pe cei mai mulți, este faptul că aceștia au adoptat chiar și un comportament atribuit identității lor de animale.

Therienii au atacat un câine în parc

În ciuda informațiilor, se pare că totul este real. Recent, un român din Arad a avut parte de o astfel de situație.

Mai exact, în timp ce se afla într-un parc din oraș, plimbându-și animalul de companie, un tânăr a apucat să filmeze incidentul în care și-a făcut apariția un therien.

De asemenea, potrivit declarațiilor acestuia, el a văzut în față o fată care mergea în patru labe prin parc, în timp ce purta o costumație de pisică. Mai mult, băiatul a spus că i-ar fi atacat câinele.

„Aceste întâlniri și spații online oferă un sistem de sprijin crucial pentru persoanele care navighează în complexitatea alinierii identității lor interioare de animale cu lumea centrată pe om din jurul lor.”, sunt de părere psihologii care au urmărit acest fenomen.

0194
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.