Știri

Greşeala pe care o fac toţi românii la prima oră. De ce să nu bei cafea dis-de-dimineaţă. După cât timp de la trezire poate fi savurată

Specialiștii subliniază că cel mai bun moment pentru a bea cafea este la câteva ore după ce te-ai trezit, deoarece atunci nivelul de cortizol din organism este mai scăzut.)

Cu ochii obosiți și în speranța unei ieșiri rapide din starea de somnolență, multă lume își începe ziua cu o cafea, ceea ce, contrar așteptărilor, nu e tocmai ideal. Experții avertizează că nu acesta este primul lucru pe care trebuie să-l faceți dimineața, potrivit Yahoo Life.

Consumul de cafea prea devreme poate crește și mai mult nivelul de cortizol, oricum prezent la primele ore. În plus, dacă beți cafeaua pe stomacul gol, ați putea avea probleme de digestie, ceea ce, cu siguranță nu vă doriți la început de zi.

Un alt aspect care trebuie reținut este că producția de cortizol vă poate face să vă simțiți mai abătut și mai anxios. În schimb, după o noapte de somn, corpul nostru are nevoie de hidratare și, din păcate, cofeina are tocmai efectul opus, făcându-ne să ne simțim mai deshidratați.

Experții în nutriție nu spun să renunțați la cafea la prima oră, ci recomandă să consumați (cel puțin) un pahar de apă dimineața, înainte de a apela la cafea.

Specialiștii subliniază că cel mai bun moment pentru a bea cafea este la câteva ore după ce te-ai trezit, deoarece atunci nivelul de cortizol din organism este mai scăzut.)

„Mulți dintre noi se bazează pe acea primă înghițitură de cafea de dimineață pentru a se simți plini de energie pentru a începe ziua. Cu toate acestea, consumul de cafea la prima oră a dimineții poate duce, de fapt, la creșterea nivelului de stres și la oboseală. Dacă totuși doriți să includeți cafeaua în rutina de dimineață, atunci luați în considerare ajustarea momentului și luați-o cu mâncare sau după ce ați luat prima masă a zilei”, spune Ashleigh Tosh de la Prepped Pots powered by MuscleFood.

Specialistul spune că cel mai bine este să lăsați câteva ore între momentul trezirii și cel în care vă luați doza de cofeină.

„De exemplu, dacă vă treziți la ora șapte, atunci luați în considerare posibilitatea de a vă face prima ceașcă la mijlocul dimineții, în jurul orei zece – unsprezece”.

Specialiștii mai spun că un consum regulat de cafea poate duce la dezvoltarea unei toleranțe pe termen lung la cofeină, înlocuind stimularea naturală a cortizolului cu cofeină. Acest lucru ne poate altera chimia creierului, necesitând cantități progresiv mai mari de cofeină pentru a obține aceleași efecte. Dacă băutorii obișnuiți de cafea se simt epuizați dimineața fără cafeaua lor, ar putea fi din cauză că producția lor de cortizol a fost alterată.

Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua dimineața. Medicul trage un semnal de alarmă: „Mulți oameni fac asta și nu e bine”

Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua dimineața. Este foarte important să bei apă dimineața, pentru că ai petrecut câteva ore dormind, iar corpul se deshidratează pe timpul nopții.

Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua dimineața

Pe lângă consumul de apă, este important să te speli pe dinți dimineața, înainte de a bea cafeaua. În timp ce mulți oameni presupun că este mai bine să se spele pe dinți după ce își savurează ceașca pentru a preveni petele de cafea, dentiștii sunt de altă părere.

„Spălatul pe dinți înainte de a bea cafeaua ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, astfel încât este mai greu ca petele să se lipească de dinți atunci când vă beți cafeaua. Mulți oameni beau cafea neagră pe stomacul gol pentru că nu le întrerupe postul dacă fac post intermitent sau alimentație cu restricții de timp”, a declarat anterior pentru Parade dentistul Dr. Jeffrey Sulitzer.

Studiile științifice arată o legătură între consumul de cafea și arsurile la stomac, așa că, dacă arsurile la stomac sunt ceva cu care vă confruntați în mod regulat, ar putea merita să reduceți consumul de cafea în general, nu doar dimineața.

0203
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.