Știri

Leguma ideală pentru femeile de peste 40 de ani. Carmen Brumă a arătat cum o prepară

Carmen Brumă este foarte atentă la ceea ce mănâncă mai mult ca oricând, la 47 de ani. Vedeta le oferă sfaturi practice tuturor femeilor.

Aflată la perimenopauză, Carmen Brumă le învață pe femeile de peste 40 de ani ce să mănânce. Ea spune că există o legumă care nu îi lipsește din dietă și care le va fi de ajutor tuturor doamnelor care se pregătesc să treacă într-o nouă etapă a maturității vieții lor.

Vedeta are o siluetă de invidiat și și-o întreține cu exerciții și o dietă adaptată. Ea le-a prezentat fanelor ei un nou exemplu de meniu sănătos: O salată cu ficăței de pui preparați la cuptor, alături de 7 – 8 feluri de legume, printre care și fenicul.

Femeile ar trebui să consume cât mai multe fibre, zilnic, ideal din 500 – 600 de grame de legume și fruncte, arată Carmen Brumă. Fibrele vor combate balonarea, unul din cele mai neplăcute fenomene cu care se confruntă femeile trecute de 40 de ani.

Carmen Brumă a dezvăluit de ce preferă feniculul și de ce toate femeile ar trebui să-l consume. Feniculul este o legumă aromată și este foarte bun pentru digestie.

„Are conținut foarte bun de magneziu, potasiu și vitamina K, o vitamină foarte importantă pentru sănătatea oaselor, subiect sensibil în cazul femeilor, când se apropie menopauza”, a mai punctat soția lui Mircea Badea.

Rețetă de salată cu fenicul

Pentru o salată excelentă cu fenicul avem nevoie de următoarele ingrediente:

1 bulb de fenicul proaspăt
1 măr verde
1 ceapă roșie mică
1 cană de frunze de rucola
1/2 cană de nucșoară
1 lămâie
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare și piper, după gust.
Mod de preparare:

Tăiați feniculul în felii subțiri, mărul, cubulețe, iar ceapa roșie, în felii subțiri. Nucșoara se prăjește într-o tigaie la foc mic până devine ușor aurie.

Într-un bol mare, amestecați feniculul tăiat, mărul cubulețe, ceapa roșie și frunzele de rucola. Adăugați nucșoara prăjită.

Într-un bol mai mic se amestecă zeama de lămâie cu uleiul de măsline, după care adăugați sare și piper. Turnați dressingul peste salată și amestecați ușor pentru a îmbrăca ingredientele.

Lăsați să se odihnească timp de 5 minute pentru a permite aromei să se îmbine. Rezultatul va fi o salată fresh cu fenicul și lămâie, excelentă opțiune pentru a avea o dietă echilibrată.

Nota feniculului este ușor dulce și crocantă, iar lămâia îi dă acel gust revigorant pe care îl căutăm.

0129
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.