Știri

Creste salariul minim, nu va mai fi 3.300 de lei. Ce suma iti va ramane in buzunar acum

Salariul minim ar urma sa fie majorat incepand cu 1 iulie 2024, ceea ce se vrea a fi o masura care ar aduce beneficii financiare suplimentare pentru aproape doua milioane de romani. Ultima ajustare a avut loc in octombrie anul trecut, cand salariul minim a fost stabilit la 3.300 de lei, nivel pastrat si in prezent. Guvernantii urmeaza sa evalueze impactul pe care aceasta crestere il va avea asupra bugetului de stat, luand in considerare si capacitatea angajatorilor de a sustine aceasta majorare salariala.

”Pentru anul 2024 se propune stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la 3.700 lei lunar incepand cu data de 1 iulie 2024”, au transmis recent reprezentantii Ministerului Muncii atunci cand au fost intrebati de cresterea salariului minim pe economie. Aceasta ajustare ar duce la un salariu minim net crescut cu 138 de lei, astfel incat angajatii ar primi un total de 2.217 lei in mana.

Este, practic, implementarea salariului minim european in Romania. Aceste sume au fost planificate inca din anul trecut. Decizia nu este una luata peste noapte, ci este un principiu sustinut de Marcel Ciolacu, care propune ca de la 1 ianuarie 2025 nimeni sa nu primeasca un salariu sub 500 de euro net”, a declarat ministrul Marius Budai.

Chiar daca nu vorbim despre o crestere prea mare a venitului minim, reprezentantii mediului de afaceri isi exprima rezervele cu privire la o crestere atat de semnificativa, preferand o majorare mai modesta, pana la 3.500 de lei, incepand cu 1 septembrie 2024. Aceasta alternativa ar duce la o crestere de doar 28 de lei la salariul net, ceea ce rezulta intr-un total de 2.107 lei pentru angajatii cu salariul minim.

0223
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.