Știri

Românii care nu plătesc impozit pe casă și mașină. Mulți nu știu acest lucru

Românii, în general, sunt obligaţi să plătească impozitul pe casă şi maşină, dar există o categorie care nu este obligată să plătească

Românii sunt obligaţi prin lege să plătească impozitul pe casă şi maşină. Cei care nu trebuie să plătească taxe la stat sunt românii care se află în situații deosebite sau excepționale.

Românii sunt obligaţi prin lege să plătească impozitul pe casă şi maşină. Cei care nu trebuie să plătească taxe la stat sunt românii care se află în situații deosebite sau excepționale.

Statul le interzice anumitor categorii de persoane să plătească impozitul. Nu pentru că nu ar vrea să colecteze taxe de la ele, ci pentru că, potrivit legislației în vigoare, nu poate face acest lucru.

Achitarea taxelor către stat se face într-o anumită ierarhie. Amenzile intră și ele tot la taxe pe care statul le încasează, iar ca poziționare în rândul obligațiilor, se află înaintea impozitelor.

În România, există condiții în care românii nu pot achita impozitul local. Mai exact, dacă o persoană are amenzi pe numele ei, pe care a refuzat să le plătească sau pur și simplu le-a uitat, nu poate plăti impozitul local. Acesta poate fi achitat doar după ce amenzi, inclusiv cele de circulație, au fost plătite în întregime.

Acest aspect este reglementat de Codul de Procedură Fiscală emis în 2016. Conform acestui act normativ, impozitele locale pot fi achitate doar după ce s-au efectuat plățile amenzilor restante.

Potrivit articolului 165, alineatul (2) al Codului de Procedură Fiscală, în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local, suma plătită se va folosi cu prioritate pentru stingerea amenzilor contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală.

Pentru această categorie de persoane, este crucial să se asigure că au achitat toate amenzile, inclusiv cele mai vechi, deoarece nu vor putea plăti impozitul local înainte de stingerea acestora. Dacă există amenzi pe care refuză să le plătească, trebuie să știe că vor rămâne în imposibilitatea de a plăti impozitul.

Românii au posibilitatea să plătească impozitele în două tranșe, fiecare având termenul său limită de achitare. Prima tranșă trebuie plătită până la 31 martie, iar cea de-a doua până la 30 septembrie. Cei care aleg să plătească integral impozitul beneficiază de o reducere de 10%, potrivit fanatik.ro.

095
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.