Știri

Mare atenție la cadourile pe care le oferiți primăvara. Aceste flori nu se dau sub nici o formă de 8 martie

Primăvara bate la ușă, astăzi este 8 martie, Ziua Femeii, prilej cu care bărbații, dar și alte femei, oferă mici daruri sau flori.

Ce flori nu se dau de 8 martie. E un gest foarte frumos să oferi flori în dar femeilor în această perioadă, însă mare grijă pentru că sunt câteva care nu sunt recomandate sub nicio formă.

Florile care se oferă cel mai des în această perioadă sunt cele de sezon, cum ar fi lăcrămioarele, lalelele, freziile, narcisele sau ghioceii. În schimb, nu sunt recomandate calele și florile albe în general ca să nu se confunde cu perioada de doliu.

Trandafiri albi

Sunt niște flori superbe și multor femei le plac, fiind un simbol al purității și inocenței. Totuși, în multe culturi, trandafirii albi sunt asociați cu doliul și se oferă în general la ceremoniile funerare pentru copii sau tinere domnișoare. Tocmai de aceea sunt o alegere proastă pentru sărbătorirea venirii primăverii.

Cale albe

Și calele albe sunt foarte elegante și frumoase și seamănă cu trandafirii albi, care te duc cu gândul la evenimente triste. În multe culturi oamenii evită să dea cale cadou ca să nu transmită un mesaj greșit, de doliu sau condoleanțe.

Florile cu parfum puternic

Florile cu parfum puternic, cum ar fi crinii sau zambilele, par de multe ori a fi o idee foarte inspirată de cadou. Însă ar trebui să cunoașteți foarte bine persoana căreia i le oferiți pentru că au mirosuri intense. În afara faptului că pot provoca reacții alergice, florile au și o durată de viață limitată după ce sunt tăiate și puse în vază, ceea ce le face mai puțin practice pe termen lung.

Ce să NU oferi niciodată drept mărțișor. Aduce ghinion și ceartă în casă

Mărțișorul este o tradiție românească veche, un mic simbol al primăverii și al prospețimii care este oferit celor dragi în prima zi a lunii martie. În ciuda faptului că intenția este de a aduce bucurie și noroc, există anumite obiecte care, potrivit superstițiilor, pot atrage ghinion sau chiar neînțelegeri în cuplu. Iată ce să nu oferi niciodată drept mărțișor:

1. Evită-le pe cele cu forme ascuțite

Mărțișoarele cu forme ascuțite sunt asociate cu simbolul tăierii sau întreruperii legăturilor. Aceste obiecte pot fi percepute ca aducătoare de conflicte și nefericiri, așa că evită-le când alegi mărțișoare pentru persoanele dragi.

Citește aici pe larg despre: Ce să NU oferi niciodată drept mărțișor. Aduce ghinion și ceartă în casă

0242
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.