Știri

Avertizare meteo ANM de ninsori și viscol în România! 11 județe ale țării sunt afectate de codul galben de vreme rea

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare meteo cod galben de ninsori, viscol și ploi pentru mai multe zone ale țării.

Prima avertizare meteo este valabilă până mâine, 12 martie 2024, la ora 05.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși temporar 80…90 km/h.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar izolat de peste 30 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, îndeosebi la noapte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și va fi viscol.

Vor fi intensificări de vânt în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Meteorologii au emis și o informare de vânt și ploi valabilă de mâine, 12 martie, ora 05, până miercuri, 13 martie, ora 10.

În intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ în jumătatea de est a țării, unde și vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h.

Cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

082
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.