Știri

Mihai Bendeac, în proces cu Antena 1, după ce a plecat de la „iUmor”. Prima decizie a instanței

Mihai Bendeac a părăsit emisiunea „iUmor“ după 13 sezoane în care a făcut parte din juriu. Șefii de la Antena 1 nu au lăsat această situație nerezolvată și l-au dat în judecată pe actor.

Disputa dintre Mihai Bendeac și Antena 1 s-a mutat în sala de judecată și au avut prima înfățișare în instanță la Tribunalul București, pe data de 6 martie 2024. Ceea ce părea a fi o simplă plecare din emisiunea „iUmor” s-a transformat într-un conflict juridic de amploare, iar instanța a început să evalueze argumentele ambelor părți. În urmă cu aproximativ un an, Antena Group a inițiat o acțiune în instanță împotriva lui Mihai Bendeac, după ce acesta a decis să renunțe la rolul de jurat în cadrul emisiunii „iUmor”. Dosarul a fost înaintat la șase luni de la plecarea actorului din trust, potrivit cancan.ro.

La prima înfățișare, care a avut loc pe 6 martie 2024, reprezentanții celor două tabere s-au întâlnit în fața magistraților. Antena 1 a cerut ca dosarul să fie judecat de o altă secție a Tribunalului București, iar cererea a fost admisă de către instanță, astfel dosarul a fost declinat pentru soluționarea cauzei.

„Admite excepţiei necompetenţei materiale procesuale a secţiei a III-a civile a Tribunalului Bucureşti, invocată de reclamantă. Declină cauza, spre competentă soluţionare secţiei a VI-a profesionişti, a Tribunalului Bucureşti. Fără cale de atac. Pronunţată, astăzi, 06.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, de arată în decizia instanței publicată pe Portalul Instanței de Judecată.

Procesul civil are ca obiect principal drepturile de autor și drepturile conexe. Dosarul a fost depus la Tribunalul București în data de 15 martie 2023, la scurt timp după ce au apărut speculații conform cărora Mihai Bendeac ar fi semnat cu postul concurent, PRO TV.

0143
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.