Magazin

Rețetă de pateu de fasole cu legume

Pentru această zi de luni ți-am pregătit o rețetă de sezon, mai exact pateul de fasole cu legume. Este un preparat delicios și sănătos, pe care ar trebui să-l încerci și tu măcar o dată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Rețeta de pateu de fasole cu legume este simplă, însă vei avea nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o delicatesă!

Rețetă de pateu de fasole cu legume

Această rețetă de pateu de fasole cu legume este nu doar gustoasă, dar și ușor de personalizat în funcție de preferințele tale.

Ingrediente:

-400 g de fasole albă (poate fi din conservă, bine scursă și clătită)

-1 morcov mediu, curățat și tăiat în bucăți

-1 țelină mică, curățată și tăiată în bucăți

-1 ceapă mică, curățată și tăiată grosier

-2-3 căței de usturoi, curățați

-2 linguri ulei de măsline

-1 linguriță de cimbru uscat sau proaspăt

-sare

-piper

-opțional: sucul de la ½ lămâie

-opțional: 1 lingură de pastă de tomate sau roșii cherry tăiate în jumătate pentru un plus de savoare

-opțional: un praf de boia de ardei dulce sau iute, pentru culoare și aromă

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa, morcovul, și țelina și sotează-le până când încep să se înmoaie, aproximativ 5-7 minute. Adaugă usturoiul, cimbrul, sare, și piper după gust și mai gătește încă 2-3 minute.

Dacă folosești fasole uscată, asigură-te că a fost înmuiată peste noapte și apoi fiartă conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când este moale. Dacă folosești fasole din conservă, acest pas trebuie omis.

Adaugă fasolea la amestecul de legume din tigaie. Dacă ai ales să folosești pasta de tomate sau roșiile cherry, adaugă-le acum. Gătește împreună pentru încă câteva minute, apoi lasă amestecul să se răcească puțin.

Pune amestecul într-un blender sau folosește un blender de mână pentru a-l pasa până devine o pastă omogenă. Dacă este necesar, poți adăuga puțină apă sau supă vegetală pentru a ajunge la consistența dorită.

Adaugă sucul de lămâie, boiaua de ardei și orice alte condimente pe care dorești să le incluzi. Ajustează cu sare și piper după gust. Pateul de fasole cu legume este delicios servit pe pâine prăjită sau ca umplutură într-un wrap de legume.Poți decora cu ierburi proaspete sau semințe pentru un plus de textură și aromă. Poftă bună!

0130
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.