Știri

Semnificația codului de pe ouăle din magazine. Tu știi să citești eticheta inscripționată?

Pe lângă data de expirare, ouăle pe care le cumpărăm din magazine sunt inscripționate cu anumite coduri. Acestea oferă informații prețioase despre produs.

Oul este considerat un aliment important în alimentația noastră, pentru că este o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale.

Spre deosebire de ouăle de casă, ouăle pe care noi le cumpărăm din magazine sunt împărțite pe mai multe categorii în ceea ce privește calitatea lor. De fapt, calitatea ouălor este dată de condițiile în care trăiește găina.

Astfel, ouăle din magazine au mai multe coduri, care ne indică acest lucru. Codul poate varia în funcție de țară și de sistemele de reglementare specifice. În general, codul poate indica metoda de creștere a găinilor (de exemplu, ouă de la găini crescute în sisteme convenționale, în sistem ecologic sau crescute liber), țara de origine, data de expirare și uneori numărul de lot sau producătorul.

Codurile de pe ouăle din magazin și semnificația lor
Cod 0 – găinile au fost crescute în sistem ecologic;
Cod 1 – găinile au fost crescute în sistem extensiv;
Cod 2 – găinile au fost crescute la sol;
Cod 3 – găinile au fost crescute în baterii.

Prima cifră reprezintă metoda de creștere precizată anterior. Apoi, este codul României. Al treilea cod este destinat județului. Iar ultimul număr este acordat cronologic exploatațiilor din care provin ouăle și se începe cu 001.

De exemplu combinația „0ROAR001” poate fi descifrată astfel:

0 – codul pentru metoda de creștere
RO- codul României;
AR- codul județului Argeș;
001- codul de identificare, potrivit infocons.ro.

Cât timp se pot păstra ouăle la frigider. Românii fac o greșeală care îi poate îmbolnăvi

Mulți români fac o GREȘEALĂ care îi poate îmbolnăvi. Ouăle pot fi consumate după data de expirare, însă trebuie să ții cont de anumite lucruri.

Ouăle ne oferă nenumărate proteine ​​și vitamine. De asemenea, sunt unul dintre cele mai fragile și delicate alimente din bucătăria noastră care, în plus, ne pot provoca boli grave dacă le consumăm în stare proastă. În acest articol, vom vedea cât pot fi consumate ouăle bune.

Cât timp se pot păstra ouăle la frigider

Când vedeți ouă proaspete în magazine și supermarketuri, veți aprecia că acestea sunt la temperatura camerei. Cu toate acestea, este mai bine să le puneți în frigider când ajungeți acasă și să nu le scoateți până nu le veți folosi, astfel încât să fie mai bine conservate. Rețineți că schimbările bruște de temperatură le strică în scurt timp.

Pentru a nu risca inutil să mănânci un ou stricat, trebuie să știi că ouăle proaspete pot fi ținute afară din frigider. Cu toate acestea, fiți atenți, deoarece acest lucru va dura doar pentru o perioadă scurtă de timp, aproximativ 7 sau 10 zile. Prin urmare, nu este cel mai recomandat mod de a le păstra.

În plus, dacă lăsați ouă proaspete în frigider mai mult decât este indicat, acestea sunt mai susceptibile de a genera microorganisme și bacterii care se vor reproduce în interiorul lor într-un mod accelerat. Prin urmare, modalitatea de a ști dacă un ou este stricat este esențială pentru a evita bolile comune cauzate de ouăle expirate, cum ar fi salmonella.

Câte zile rezistă ouăle proaspete în frigider?

Câte zile poți păstra ouăle la frigider! Dacă ouăle sunt proaspete, acestea pot rezista la frigider între 3 și 5 săptămâni, este, de asemenea, cel mai bun mod de a conserva acest aliment. În acest fel, le poți avea mult mai mult timp fără a le strica, pierzându-le proprietățile sau modificând aroma. Cu toate acestea, în ciuda faptului că în toate frigiderele cupele de ouă sunt amplasate pe ușa acestui aparat, cel mai bun loc pentru a le depozita nu este acolo, ci în interiorul frigiderului. Acest lucru se datorează faptului că acolo este concentrată cea mai mare parte a frigului și temperatura este mai stabilă, deoarece frigul nu este concentrat în același mod la ușă, potrivit clarin.

0142
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.