Știri

Singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile. L-ai folosit de mii de ori în viața ta

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, există un singur cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile și înseamnă același lucru. Puțini știu ce semnificație are, de fapt, acesta.

Un singur cuvânt se pronunță la fel în toate limbile

Oamenii de știință de la Institutul de psiholingvistică Max Planck au ajuns la concluzia că, există un singur cuvânt care se pronunță la fel în fiecare limbă. Interesant este faptul că înseamnă același lucru. Este vorba despre „huh”. Aceasta interjecție se pare că unește mai multe civilizații decât se știa până acum. Prin înregistrarea unor segmente de limbaj informal de pe cinci continente, oamenii de știință au dezvăluit că „huh” este la fel în 31 de limbi diferite. Astfel, „huh” a devenit cel mai universal cuvânt de pe planetă. Ce semnificație are, de fapt, acest cuvânt.

Ce înseamnă „huh”

Conform studiului, cuvântul „huh” desemnează faptul că există o problemă, semnalând că vorbitorul are de-a face cu o lipsă de cunoștințe și cerând un răspuns, fără a fi conștient de ceea ce poate fi acel răspuns, scrie click.

0128
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.