Știri

Care este vârsta maximă până la care putem conduce? Ce spune legea

Cu siguranță că nu este un secret pentru niciunul dintre noi că există o vârstă minimă, pentru a putea dobândi permisul de condus. Însă, un subiect ceva mai misterios pentru cei mai mulți dintre noi este existența unei vârste maxime. Ei bine, Guvernul a încercat să se implice în acest subiect.

Cu siguranță că putem spune că nu este deloc un secret faptul că există o vârstă minimă pe care trebuie să o atingem, pentru ca legea să ne permită să ne luăm permisul de condus. Este un fapt bine știut, pe care chiar și cei dintre noi care nici nu s-au gândit vreodată să urce la volanul unei mașini îl știu. Însă, există și o vârstă maximă? Ei bine, acest subiect este unul mult mai misterios, despre care doar foarte puțini români știu adevărul!

Se pare că, potrivit informațiilor oferite de către cei de la promotor.ro, Guvernul țării noastre a încercat, în trecut, să se implice în această situație. Tocmai în anul 2016, autoritățile au dorit să impună un prag de 70 de ani, iar proiectul de lege propus la acea vreme Parlamentului cerea tuturor șoferilor trecuți de această vârstă să facă un control medical anual, pentru a vedea dacă mai pot conduce.

Mai recent, în anul 2023, chiar și Uniunea Europeană a încercat să se implice în această situație. Ei au dorit ca odată ce s-a trecut de vârsta de 70 de ani, permisul de condus să fie valabil doar pentru 5 ani, nu pentru 15, cum este în mod obișnuit. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste proiecte nu a devenit și lege, iar, în acest moment, nu există o vârstă maximă până la care putem conduce!

Dacă aveți permis de condus, trebuie să știți că, potrivit legilor în vigoare, acesta este valabil pentru o perioadă de 10 ani. Odată ce expiră, aveți nevoie de o nouă adeverință medicală, însă nu este necesar un examen nou.

0138
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.