Știri

Lista serviciilor medicale gratuite și a analizelor de care beneficiezi dacă nu ai asigurare medicală

Din ce în ce mai mulți români nu sunt acoperiți de asigurările de sănătate reglementate prin lege. Cu toate acestea, aceștia au dreptul la anumite servicii medicale.

Asigurarea la sănătate este extrem de importantă pentru a-ți proteja sănătatea și bunăstarea generală, asigurându-te că poți accesa serviciile medicale necesare fără a suporta costuri financiare excesive sau a te expune riscurilor financiare în fața unor evenimente neprevăzute legate de sănătate.

La ce ajută asigurarea de sănătate

Este important să fii asigurat la sănătate din mai multe motive:

Acces la servicii medicale: Fiind asigurat, ai acces la servicii medicale, inclusiv la consultații, tratamente și intervenții chirurgicale, fără a fi nevoit să suporți costuri considerabile din buzunar.

Prevenirea costurilor neprevăzute: Asigurarea la sănătate te protejează împotriva costurilor neprevăzute legate de îngrijirea medicală, cum ar fi cheltuielile pentru spitalizare, investigații medicale sau tratamente costisitoare.

Acces la medicamente: Asigurarea medicală poate acoperi costurile medicamentelor prescrise, ceea ce te ajută să ai acces la tratamentele necesare pentru a-ți menține sau îmbunătăți starea de sănătate.

Acoperirea în caz de accidente sau boli grave: Asigurările de sănătate oferă protecție împotriva multor cheltuieli asociate cu tratamentul pentru afecțiuni grave sau accidente, cum ar fi cancerul sau infarctul miocardic.

Punerea în aplicare a măsurilor preventive: Prin intermediul asigurării medicale, poți beneficia de programe de prevenție și screening medical, care te pot ajuta să identifici și să tratezi afecțiunile în stadii incipiente, când tratamentul este mai eficient și mai puțin costisitor.

Liniște și siguranță: Fiind asigurat la sănătate, te poți simți mai liniștit și mai sigur în ceea ce privește viitorul tău financiar și sănătatea ta și a familiei tale, știind că ești acoperit în caz de nevoie.

Multe persoane neasigurate în România

Cu toate acestea, sunt foarte multe persoane în România care nu sunt asigurare prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Acesta beneficiază, totuși, de servicii cuprinse într-un pachet minimal de servicii medicale.

Persoanele neasigurate pot beneficia de următoarele servicii medicale gratuite:

urgențe medicale
servicii pentru supravegherea și depistarea bolilor cu potențial endemo-epidemic
consultații pentru supravegherea evoluției sarcinii și lăuziei.
Acestea se pot prezenta direct la medicul specialist pentru a beneficia de aceste servicii, fără a fi nevoie de bilet de trimitere.

Persoanele neasigurate vor suporta integral costurile analizelor de laborator și al investigațiilor imagistice recomandate și contravaloarea tratamentului prescris de medicul specialist, se arată în Ghidul Asiguratului, emis de Casa Națională de Sănătate.

La nivelul medicului de familie, persoanele neasigurate beneficiază de un pachet minimal extins, similar cu pachetul de bază.

069
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.