Știri

Se elimină diferențele între salarii. Simona Bucura Oprescu: ”Vom fi gata la timp!”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, dă asigurări că inechitățile din sistemul de salarizare vor fi eliminate.

Simona Bucura Oprescu susține că, în perioada următoare, alături de colegii ei, va finaliza partea de dialog social, după care vor trece efectiv la reașezarea coeficienților în cadrul familiilor ocupaționale.

Chiar săptămâna aceasta, reprezentanții Ministerului Muncii vor avea o întâlnire, împreună cu Banca Mondială, pe anexa 1, Educație, cu reprezentanții sindicatelor.

”Ne propunem să finalizăm această parte de dialog social, după care trecem efectiv la reașezarea coeficienților în cadrul familiilor ocupaționale. Noua lege trebuie să elimine inechitățile din sistemul de salarizare”, a precizat Simona Bucura Oprescu, potrivit news.ro.

Ministrul a menționat faptul că încă se lucrează la legea salarizării care este aferentă cererii de plată nr 4 din PNRR.

”Vă asigur că vom fi gata cu legea la timp”, a dat asigurări ministrul, care a precizat că cel mai mare salariu va fi cel al președintelui.

Totodată, Simona Bucura Oprescu a declarat că legea salarizării va avea și o parte care va ține de performanță.

049
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.