Știri

A murit Daniel Barbu

Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit. Anunțul a fost făcut de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, unde Daniel Barbu era profesor. El avea 67 de ani, iar decesul a survenit din cauza unui cancer cu care se lupta de ceva timp.

Daniel Barbu a fost ministru al Culturii în timpul Guvernului Ponta, din decembrie 2012 până în decembrie 2013, din partea USL.

La acea vreme, a fost nevoit să demisioneze din cauza unor discuții pe tema bugetului, atunci când a făcut o „comparație nefericită” între bugetul programului de prevenire HIV și bugetul pentru programele din ministerul Culturii, pe care îl conducea.

Cine a fost Daniel Barbu

Născut pe 21 mai 1957, el era profesor doctor în istorie și specialist în științe politice și în istoria comparată a civilizațiilor europene. A fost și profesor la Universitatea București, unde a fost decan în perioadele 1994-2000 si 2002-2004. Barbu fost consilier al președintelui Emil Constantinescu între 1997 și 1999, dar și consilier pe probleme de analiză politică al președintelui interimar Crin Antonescu doar 20 de zile, din 7 august 2012 până în 27 august.

0150
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.