Știri

Nicu Covaci este în stare foarte gravă de spital și a fost băgat de urgență în sala de operație

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a fost operat, în cursul zilei de vineri, 22 martie 2024, de urgenţă, pe creier, la Spitalul Judeţean din Timişoara! Iată care este starea de sănătate a liderului trupei Phoenix!

Nicu Covaci, liderul formaţiei Phoenix, în vârstă de 76 de ani, a fost suspus unei intervenții chirurgicale, în cursul zilei de vineri, 22 martie 2024. Mai exact, compozitorul şi interpretul a fost operat de urgenţă pe creier, la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Nicu Covaci, operat de urgenţă pe creier

Mai mult decât atât, cadrele medicale de specialitate au precizat că problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au apărut în urmă cu aproximativ două săptămâni. Mai exact, la acel moment liderul trupei Phoenix a început să simtă că îi amorţeşte faţa.

Tot potrivit spuselor medicilor, se pare că apoi liderului formaţiei Phoenix a început să îi fie afectată vederea, acela fiind și momentul în care a hotărât să îşi facă un RMN. În cele din urmă, rezultatele investigațiilor au indicat o problemă gravă de sănătate a acestuia.

Evoluţia stării de sănătate a lui Nicu Covaci este una bună

Medicii i-au pus și un diagnostic lui Nicu Covaci. Concret, specialiştii de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, conduşi de medicul Horia Pleş, au precizat că artistul se confruntă cu un ”proces expansiv intracranian”.

În cele din urmă, compozitorul a fost băgat în sala de operație, acolo unde a fost supus unei intervenții care a durat aproximativ șase ore.

Tot potrivit sepcialistilor, a fost extirpată chirurgical o tumoră de pe creier, iar mostre din formaţiune au fost trimise la laborator. În urma analaizelor se va vedea dacă aceasta este de natură malignă sau benignă.

De asemenea, operaţia la care artistul a fost suspus a decurs bine, declara medicii, în timp ce evoluţia stării de sănătate a lui Nicu Covaci este una bună.

În aceste momente, liderul formației Pheonic se află încă intubat, pe secţia ATI a Spitalului Judeţean. Totodată, cadrele medicale susțin că acesta ar putea fi detubat în următoarele ore.

Ce a declarat Nicu Covaci în urmă cu o lună

Amintim că, în urmă cu doar o lună, Nicu Covaci a vorbit despre starea să de sănătate. Astfel, celebrul compozitor spunea că se simte că și când ar fi beat tot timpul.

„Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier”, spunea Nicu Covaci.

0108
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.