Știri

Calendar ortodox 24 martie 2024. Rugăciunea care se spune în această zi e pentru iertarea păcatelor

Anual, pe data de 24 martie, este cinstit Sfântul Cuvios Zaharia, un mare luminător al pustiei egiptene, care a trecut la cele veșnice de tânăr. Sfântul Zaharia a fost fiul lui Carion egipteanul. El și-a lăsat copiii și nevasta și s-a făcut monah.

Calendar ortodox 24 martie 2024. Desi Zaharia era mai tanar decat cei mai multi frati de la Schit, el era plin de darurile Duhului Sfant, mai mult decat cei mai varstnici. El isi simtea intreaga fiinta inflacarata de dragostea Harului lui Dumnezeu. L-a intrebat Sfantul Macarie: „Cine este adevarat monah?” Sfantul Zaharia a raspuns: „Acela care se lupta zilnic sa implineasca Poruncile Dumnezeiesti.” L-a intrebat Avva Moise: „Ce inseamna sa fii monah?” iar Sfantul Zaharia a raspuns, scotandu-si camilafca si calcand-o in picioare: „Aceasta inseamna sa fii monah. Nimeni nu poate fi monah care nu se lasa zdrobit ca aceasta camilafca.” El a fost un mare luminator al pustiei egiptene, care a trecut la cele vesnice de tanar.

Troparul Sfantului Cuvios Zaharia

Calendar ortodox 24 martie 2024. Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Zaharia, parintele nostru. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

Tot astazi, facem pomenirea:

– Icoanei Maicii Domnului ‘Muntele netaiat’;
– Sfantului Artemon, episcopul Seleuciei din Pisidia;
– Sfantului Mucenic Artemon, preot din Laodiceea;
– Sfantului Cuvios Zaharia din Sketis (Egipt);
– Sfintilor opt mucenici din Cezareea Palestinei;
– Sfantului Cuvios Martin Tebeul;
– Sfantului Sfintitului Mucenic Partenie, patriarhul Constantinopolului.

Calendar ortodox 24 martie 2024, Sfântul Cuvios Zaharia. Rugăciunea pentru iertare de păcate şi ajutor în momente dificile

„A prorocului Tău, Doamne, Zaharia pomenire prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre.

Rugăciunea mea voi vărsa către Domnul şi Lui voi spune necazurile mele; că s-a umplut sufletul meu de răutăţi şi viaţa mea s-a apropiat de iad; şi ca Iona mă rog: Dumnezeule, din stricăciune scoate-mă.

Adâncimi de Minuni şi Noian de daruri cunoscându-te şi lămurit ştiindu-te pe tine, Preacurată Născătoare de Dumnezeu şi Nădăjduind în ocrotirea ta, neîncetat alergăm către al tău Acoperământ.

Fă pe Stăpânul, cu rugăciunile tale, Desăvârşit Milostiv către cei ce săvârşesc cu credinţă sfântul şi însemnatul tău praznic, de Dumnezeu insuflate şi te cinstesc pe tine cu dragoste, ca pe un prooroc şi preaadevărat grăitor de cele Dumnezeieşti. Amin”.


Românii care stau la casă trebuie să plătească. Îi costă zeci de mii de lei, plus taxă anuală

0103
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.