Știri

De ce nu e bine să răceşti complet mâncarea gătită înainte să o pui în frigider. Greşeala uriaşă făcută de multe gospodine

Foarte multe gospodine nu sunt conştiente de o practică comună în bucătărie, care poate avea consecințe neașteptate asupra prospețimii și siguranței alimentelor. Este vorba despre răcirea completă a preparatelor culinare înainte de a le introduce în frigider, o practică care, potrivit specialiștilor, poate reprezenta o greșeală gravă.

De ce nu e bine să răceşti complet mâncarea gătită înainte să o pui în frigider. Sunt mai multe motive pentru care ar trebui ca acest obicei sp dispară. Specialiștii avertizează că lăsarea alimentelor la temperatura camerei după ce sunt gătite poate crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a altor microorganisme periculoase pentru sănătate.

Trebuie menţionat că frigiderele moderne sunt proiectate să facă față temperaturilor ridicate și să-și regleze rapid temperatura în interior. Acest lucru înseamnă că alimentele proaspăt gătite pot fi introduse la rece chiar și atunci când nu sunt pe deplin răcite.

În plus, există anumite alimente care se păstrează mai bine la temperatura camerei decât în frigider. De exemplu, fructele și legumele, cum ar fi cartofii, ardeii grași și fructele exotice, își pot pierde prospețimea sau pot suferi deteriorări în frigider.

Alimente care nu se păstrează în frigider:

cartofii: conținutul lor ridicat de amidon îi poate face să devină tari sau să își schimbe textura în frigider;
ardeii grași: pierd prospețimea în frigider;
fructele tropicale (bananele, mango, papaya și altele) se mențin mai bine la temperatura camerei;
produse condimentate și sosuri: ketchup, muștar, oțet balsamic și alte sosuri pot fi stocate la temperatura camerei fără a afecta calitatea lor;
ciocolata: poate absorbi mirosuri și umiditate din frigider, făcându-se că prezinte un aspect inestetic;
untul: datorită conținutului său ridicat de grăsime, este mai bine să fie păstrat la temperatura camerei pentru o consistență optimă.

În concluzie, este important să fim conștienți de nevoile diferite ale alimentelor și să urmăm practici adecvate de stocare pentru a ne asigura că acestea rămân sigure și proaspete pentru consum. Evitând răcirea completă a alimentelor înainte de a le pune la frigider, putem preveni pierderile neașteptate și neplăcute în bucătărie.

078
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.