Știri Sănătate

Obiceiul zilnic care ne prelungeşte viaţa cu 15 ani | Dr. Marinescu: „Este un secret al longevităţii”

Un nou studiu arată că mișcarea ne prelungește viața. Noile cercetări confirmă impactul mișcării asupra longevității și subliniază exact de câtă mișcare avem nevoie în fiecare săptămână pentru a trăi mai mult și a fi mai sănătoși.

Medicul Mihaela Marinescu a vorbit despre secretele longevităţii, dar şi despre cât de importantă este alimentaţia în viaţa noastră.

„Există, într-adevăr, niște pilon de baza, niște secrete ale longevității, care sunt, de fapt, la îndemâna tuturor. Primul secret ar fi mișcarea. Se pare că dacă facem între 6.000-8.000 de pași pe zi, ne putem prelungi viața și, bineînțeles, putem face lucrul acesta în natură, pentru o mai bună oxigenare a creierului.

Pentru că a venit primăvara, să ne bucurăm de parcuri, să ieşim în natură, să mergem la munte. Tot studiile ne arată că o combinație între mișcările fizice de intensitate crescută cu cele de intensitate moderată sunt cele mai bune pentru longevitate când vorbim despre persoanele vârstnice.

Bineînțeles, acestea se pot face în limita toleranței fizice și în funcțiile de patologiile asociate. De asemenea, foarte important pentru longevitate este și nutriția. Este foarte important să avem o dietă sănătoasă, bogată în vitamine, antioxidanți, proteine.

Să mergem la medic și să facem analize pentru a detecta dacă sunt anumite deficite în organism în lunile de iarnă, pentru că nu există această expunere la soare. Şi atât vârstnicii, cât şi persoanele adulte au un deficit de vitamina D, deci o suplimentare de vitamina D este benefică.

Tot pentru longevitatea aș mai adăuga bineînțeles, să nu fumăm, să consumăm alcool cu moderație, să încercăm să gestionăm foarte bine stresul înconjurător, pentru că stresul stă la baza bolilor cronice. Să evităm situațiile conflictuale și, nu în ultimul rând, să favorizăm relațiile sociale pozitive.

Să ne bucurăm de tot ceea ce este frumos în jurul nostru și care ne bucură. Să practicăm hobby-uri care ne fac plăcere, astfel încât să nu fim izolați social. Să nu ne confruntăm cu depresia, pentru că depresia este o problemă.

Potrivit unui studiu, dacă mergem 15min/zi pe jos, timp de 20 de ani, putem adăuga circa 15 ani la anii vieţii. Este bine să ne găsim un sport care ne place.”, a spus medicul.

În concluzie, chiar și 45 de minute de mișcare zilnică vă pot oferi beneficii maxime pentru longevitate. Asociați antrenamentele fizice și cu alte obiceiuri sănătoase care vă prelungesc viața, cum ar fi timpul cu familia și prietenii, o dietă sănătoasă sau susținerea sănătății microbiomul lui în general.

059
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.