Știri

De neimaginat! Această carne de pui din magazine este vopsită! Anunţul făcut chiar de şeful ANPC

ANPC – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor atrage atenția asupra unui aspect regăsit la rafturile magazinelor. Horia Constantinescu, șeful autorității, a precizat faptul că mulți dintre puii care se află către comercializare, în centrele comerciale, sunt vopsiți. A explicat pe larg, într-o postare pe internet, ce înseamnă acest lucru. Iată informațiile mai jos.

Horia Constantinescu, șeful ANPC, a revenit cu noi informații referitoare la hrana pe care mulți români o consumă zi de zi. De data aceasta, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a vorbit despre puii vopsiți, care se regăsesc la rafturile magazinelor. Unii dintre acești pui sunt vopsiți prin hrănire. Vopseaua care pătrunde în țesutul său nu poate fi curățată.

Colorarea puilor se face prin utilizara unui aditiv furajer. Se folosește în amestec, în furajul finit pentru pigmentarea pielii păsărilor. Acest aditiv furajer poate să coloreze și gălbenușul de ou. La o citire atentă a prospectului acestui aditiv, se poate observa că se utilizează și la câini și pisici.

Ce a transmis șeful ANPC

Șeful ANPC trage un semnal de alarmă asupra acestui fenomen care a luat amploare în țara noastră. Aceast practică s-ar utiliza pentru a păcăli clientul. Horia Constantinescu susține că această practică este folosită pentru a părea că puii îngălbeniți ar fi mai buni. De asemenea, a readus în atenție și o altă problemă alimentară, și anume contaminarea cu salmonela. În urmă cu doar câteva zile, comisarii informau public despre o problemă apărută în cadrul unei societăți comerciale. Patru loturi ce conțineau carne de pasăre aveau suspiciunea că sunt infestate.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.

Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen.
Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți.

Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”. Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”, este mesajul notat de Horia Constantinescu, în această dimineață.

064
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.