Magazin

Care e alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Se găsește în orice bucătărie și costă doar câțiva lei

Există un aliment care te ajută să slăbești și, în plus, îți curăță intestinele. Se regăsește în orice bucătărie și costă foarte puțin.

Care e alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Acest aliment care te ajută să slăbești se găsește în orice gospodărie. Costă șapte lei și îți curăță intestinul.

Oțetul de cidru de mere, fiindcă despre el e vorba, te poate ajuta să pierzi în greutate, conform unui studiu revoluționar. În plus, are și o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Care e alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele

Oțetul are multe proprietăți antibacteriene și efecte antioxidante. Era folosit chiar și în Grecia antică, pe vremea lui Hipocrate, care trata rănile și febra.

Un nou studiu experimental arată acum că oțetul de mere poate fi benefic și pentru cei care vor să slăbească. Cercetarea a analizat dacă oțetul – care este obținut din mere fermentate – ar putea fi eficient pentru pierderea în greutate, pentru reducerea nivelului de glucoză din sânge și pentru reducerea colesterolului, și a constatat că, de fapt, le poate reduce pe toate trei.

Oamenii de știință au făcut un studiu clinic pe un grup de tineri supraponderali cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani. Cercetătorii i-au împărțit pe cei 30 de participanți în patru grupe. Un grup a primit 5 ml de oțet diluat cu apă, un alt grup a primit 10 ml de oțet diluat cu apă, iar un alt grup a primit 15 ml de oțet de mere diluat în apă pentru a-l consuma în fiecare dimineață.

După trei luni, s-a constatat că cei care au băut oțet de mere în această perioadă au pierdut 6-8 kg în greutate. Cercetarea a arătat, de asemenea, scăderi semnificative ale circumferinței taliei și șoldurilor, precum și scăderi ale glicemiei și colesterolului.

În plus, cercetătorii au spus că au ținut o evidență a dietei și a exercițiilor fizice ale fiecărui participant în timpul testului de trei luni, acestea nu au fost publicate în lucrare – astfel încât nu este clar dacă variațiile în dietă și exerciții fizice au avut un impact asupra rezultatelor privind pierderea în greutate.

În afara faptului că puteți slăbi, oțetul de cidru de mere poate avea și alte beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea digestiei și optimizarea sănătății imunitare.

091
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.