Știri

Ce salariu vor avea angajaţii de la Poşta Română, după cele două majorări. Anunţul companiei

Compania Națională Poșta Română anunță că a ajuns la un acord cu sindicatul pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă.

Contractul va fi înregistrat la ITM.

„Toți angajații care au luat parte la conflictul colectiv de muncă își vor relua atunci atribuțiile de serviciu”, anunţă compania.

Compania Națională Poșta Română a anunțat şi măsurile asumate împreună cu liderii de sindicat ai SLPR în urma negocierilor de marți, privind majorarea salariilor.

În ceea ce privește greva generală declanșată luni, de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, Compania Națională „Poșta Română” face următoarele precizări:

– numărul maxim al salariaților aflați în grevă a reprezentat 20% din salariații Companiei

– persoanele aflate în grevă nu vor primi salariul aferent zilelor în care s-au aflat în grevă

– aproximativ 70% din drepturile sociale (pensii) care erau programate pentru livrare luni au fost distribuite către beneficiari, în condițiile în care, în prima parte a zilei, în unele unități, activitatea a fost îngreunată de refuzul angajaților aflați în grevă de a preda gestiunea personalului delegat să distribuie drepturile sociale sau angajaților care nu au aderat la greva generală

– activitatea Poștei Române s-a desfășurat în condiții normale, de la primele ore ale dimineții, în majoritatea covârșitoare a județelor țării, inclusiv în cea mai mare structură a companiei – Oficiul Poștă Curierat București, la fel ca în celelalte hub-uri regionale.

În unitățile unde activitatea a fost afectată de conflictul colectiv de muncă a fost suplimentat personalul cu angajați din alte unități care nu au participat la grevă.

Compania precizează că distribuirea pensiilor a început luni, conform calendarului obișnuit și se va încheia până la 15 aprilie, în termenul asumat cu Ministerul Muncii.

„Menționăm că nu au existat incidente care să escaladeze situația generată de greva generală.

Ca măsură preventivă, conducerea Companiei Naționale Poșta Română a solicitat prezența reprezentanților Poliției Române și a Jandarmeriei acolo unde salariații care au vrut să muncească au fost împiedicați de greviști să facă acest lucru”, se arată în comunicatul companiei.

Ce salariu vor avea angajaţii de la Poşta Română, după majorări

Astfel, angajații Companiei Naționale „Poșta Română” vor beneficia de o majorare salarială în două etape:

1. creșterea salariului minim în Compania Națională „Poșta Română” la 3.700 lei brut, începând cu 01 iulie 2024

2. o majorare a veniturilor în cuantum de 420 lei brut (salariu de bază + spor de loialitate), în medie, începând cu 01 septembrie 2024, potrivit Mediafax.

051
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.