Știri

La cât timp se schimbă buretele de vase. Greşeala pe care o fac inconştient foarte multe gospodine

Mulți dintre noi ajungem să folosim buretele de vase luni întregi fără să îl schimbăm. Aceasta este o reală greșeală în ceea ce privește sănătatea.

La cât timp se schimbă buretele de vase. Buretele de vase este folosit zilnic și, de asemenea, ajută la curățarea tacâmurilor, dar și a veselei de care avem nevoie. Deși multe persoane îl folosesc, puțini știu la cât timp se schimbă.

La cât timp se schimbă buretele de vase

Este bine de știut faptul că acest obiect colectează o mulțime de bacterii. Mai mult decât atât, atunci când vasele sunt spălate în chiuvetă, numeroase particule pot ajunge pe ele.

Dacă, în alte cazuri, viața unor obiecte poate fi prelungită, acest lucru nu se aplică și pentru buretele de vase. Chiar dacă îl pui la microunde ori îl fierbi în apă, aceste lucruri nu vor ucide niciodată toate bacteriile. Specialiștii spun că maxim 60% dintre ele ar putea dispărea, în timp ce restul rămân acolo și ne pot crea probleme în viitor.

Așadar, oamenii de știință ne recomandă să îl schimbăm odată pe săptămână. Nu este un obiect scump, astfel că oricine poate să facă acest lucru și să scape de toate grijile. În acest mod ne vom bucura de o masă sănătoasă și eliminăm problema bacteriilor. De asemenea, vei observa că și textura buretelui se schimbă după o săptămână, iar acesta nu va mai spăla ca la început.

Dacă ai o mașină de spălat vase în schimb, îl poți adăuga în ea pentru o spălare completă. Dacă temperatura este una mai ridicată, buretele tău va fi și el mai curat pentru alte câteva zile. Ulterior, însă, tot va trebui să îl înlocuiești.

Poți folosi buretele de vase și pentru alte lucruri ce cu siguranță te vor ajuta. De exemplu, poți adăuga buretele de vase la baza plantelor. Acesta reține umiditatea, astfel că plantele tale ar avea de câștigat. De asemenea, mai poți să folosești buretele de vase și pentru curățenia prin casă. Poți curăța cu el blatul de la bucătărie și nu numai.

Totodată, îl mai poți utiliza și pentru curățarea toaletei, ori pentru curățarea căzii. Șoferii obișnuiesc să se folosească de el atunci când vor să își curețe jantele de la mașină, deci practic acesta poate fi refolosit cu ușurință pentru alte activități gospodărești, dar nu numai.

092
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.